Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundrastparker för ett mer levande Huskvarna

Det finns ett överflöd av hundar, hundägare och öppna gräsmarker i centrala Huskvarna, men inte en enda hundrastpark där hundarna kan få träna, leka och springa av sig.

Vi har bott i Huskvarna i 2 år nu och det börjar bli tröttsamt att se hur vår hund Riley aldrig kan få leka av sig med andra hundar. Där vi bodde tidigare var det här något som skedde dagligen. Och det var helt fantastiskt – inte bara för hundarna utan även för alla människor som fick lära känna varandra.

Men just nu känner vi oss instängda och behöver någonstans att ta våra hundar. Frustrationen märks av på alla skällande hundar du passerar i Huskvarna. En del hundägare väljer att släppa hundarna lösa uppe vid skogen istället.

Därför lämnade jag i dag in ett medborgarförslag med inspiration på platser som kan vara aktuella för framtida hundrastparker. Min önskan är att alla potentiella platser undersöks så att en fantastisk mötesplats kan byggas för oss människor och hundar. Jag vill även rikta ett stort tack till den nämnd som nu ska bedöma medborgarförslaget. Tack för det arbete ni gör för Huskvarna!

Per och Riley

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel