Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hundratals besökte kyrkogården

På kyrkogårdar kan du hitta mycket information när det gäller historian om din stad. Det tar Svenska kyrkan i Jönköping vara på och anordnar kyrkogårdsvandringar, något som har blivit en sommartradition.

Kyrkogårdsvandringar anordnas hela sommaren och under tisdagskvällen ägde en vandring rum på Östra kyrkogården, Jönköping. På plats var inte mindre än 100-150 personer.

- Det är ett ökat intresse. Många ställer sig frågan vad det är för stad de bor i. Det gör att det kommer mer och mer folk och det tycker ju vi är jättetrevligt, säger Lennart Angselius som leder vandringen.

Lennart Angselius började anordna vandringar redan på 70-talet och beskriver det som en tradition på somrarna.

- Det bästa är att du får möjlighet att berätta historier för människor. Mycket om kyrkogårdarna, men framförallt om människorna som har verkat i staden. Somliga kända, somliga mindre kända, men de har alla på något sätt tillfört kvalitéer.