Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huskvarna centrum får ny ägare

Hökerum Fastigheter har köpt Huskvarna centrum, en fastighet som utgör ett stort kvarter i centrala Huskvarna. Fastigheten har en total area på 32 000 kvadratmeter där det finns 195 hyresrättslägenheter och dryg 17 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.

Hökerum Fastigheter har köpt fastigheten Rosen 14, en lokalförsörjande centrumfastighet som utgör Huskvarna centrum. Fastigheten innehåller bland annat lägenheter och lokaler med inslag av bland annat livsmedel, gym, kommunal verksamhet, bank, kontor och butiker.

Tillträdet kommer ske den första oktober i år och säljaren är Plejad AB. Det underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

Viktor och Linda Ståhl äger Hökerum Fastigheter och säger i ett pressmeddelande att de är mycket nöjda och glada att kunna genomföra detta köp då det kompletterar deras befintliga fastighetsbestånd i Jönköping.

- Vi förvaltar sedan tidigare 380 lägenheter i närområdet och med denna fastighet får vi möjlighet att skapa en ännu bättre förvaltningsorganisation med utgångspunkt från Huskvarna, säger Viktor.

Fastigheten innehåller även utvecklingsmöjligheter via ett positivt planbesked.

- Detta är något vi nu kommer att jobba vidare med och kan framöver innebära att vi kan bygga ytterligare 100 bostäder på fastigheten, säger Linda.