Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Huskvarna slapp kalkonpriset

"Solsidan" på Brunstorp i Huskvarna nominerades till Arkitekturupprorets kalkonpris som fulaste nybyggnad i landet. Men byggnaden klarade sig från den föga smickrande utmärkelsen.

Det nybyggda flerfamiljshuset som går under namnet "Solsidan" var nominerat till Arkitekturupprorets kalkonpris som går till den byggnad som anses vara den fulaste i landet.

Men priset gick i stället till "Rosthuset" i Malmö, som vann med 1 271 rösters marginal.

Vinnaren utsågs av medlemmar i Facebook-gruppen "Arkitekturupproret – Det finns alternativ till fyrkantiga lådor" och totalt kom det in 6 020 röster.

Vid arkitekturgalan i Stockholm delades det ut priser delade Sveriges Arkitekter ut ett flertal priser. Där var kommunens utformning av den nya stadsdelen vid Munksjön en av fyra nominerade finalister. Det blev ingen lokal vinnare där heller, utan priset gick till ett byggprojekt i Linköping.