Eric Luth avtackades av medlemmar och ledamöter på hemmaplan i Huskvarna under helgen. Han tycker att det har varit en stor ära att få vara med och leda Centerpartiets Ungdomsförbund. Under året som vice ordförande i ungdomsförbundet har han arbetat med politisk kommunikation.

– Förbundet har nu gått över 3 000 medlemmar, fått en större medial närvaro och har ett aktivare förbund än på länge. Nu är det dags att lämna över till nya eldsjälar, som kan omvandla det här till valseger, säger Eric Luth.

Han tyckte att det kändes lite vemodigt att lämna politiken.

– Jag lämnar i alla fall politiken temporärt. Sedan får vi se vad som händer i framtiden, säger han.

Ska skriva klart boken

Eric Luths plan är att fortsätta jobba och påverka världen fast på ett annat sätt än genom politiken. Han jobbar just nu på Wikimedia Sverige och han har jobbat på distans under sina franskastudier i Bryssel.

Förutom jobbet kommer Erik Luth nu också att fokusera på att få färdigt sin bok, som handlar om svenskt bistånd till Tanzania. I sommar väntas han besöka Tanzania för en fältstudie.

– Jag fick ett stipendium och valde då att använda det till att skriva den här boken. Jag har varit i Tanzania tidigare, men inte för stipendiets eller bokens räkning, berättar Erik Luth.

Han planerar att flytta till en annan stad framöver, men det är oklart vilken.