Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husqvarna fick äntligen segerjubla

Husqvarna FF tappade 2-0 till 2-2 mot Ängelholm. Men tack vare två sena mål fick laget äntligen segerjubla igen. – Vi visade hur bra karaktär som helst, säger tränaren Benjamin Westman efter 4-2-segern på Vapenvallen.

Husqvarna tog kommandot från start mot Ängelholm – och redan i matchminut sex kom matchens första mål. Tarek Alnator blev fint framspelad av Dijan Vukojevic och kunde rulla bollen i mål.

HFF fortsatte att trumma på, kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och hade bud på ett 2-0-mål vid flera tillfällen. Det kom när en dryg halvtimme var spelad. Dijan Vukojevic agerade framspelare på nytt – den här gången till Norrbylånet Shkelqim Krasniqi som avslutade säkert

– Vi var helt överlägsna i första. I mitt tycke borde vi ha varit i ledning med tre eller fyra mål eftersom vi hade många bra chanser. Vi jobbade på ett bra sätt och gjorde det svårt för Ängelholm, säger Benjamin Westman.

Krasniqi tvåmålsskytt

HFF skulle dock tappa sin ledning sedan Ängelholm hämtat upp 0-2 till 2-2 i andra halvlek. Skåningarna reducerade efter en spelvändning och kvitterade på straff. Tungt för hemmalaget med tanke på hur det såg ut före paus.

– Vi började andra bra och hade tre chanser de första fem minuterna. Sedan tappade vi kraft under en 20-minutersperiod, då tappade i aggressivitet på flera punkter, konstaterar Westman.

Trots att 2-2-målet kom så sent som i 84:e minuten skulle HFF gå segrande. Shkelqim Krasniqi gjorde sitt andra mål i matchen fram till 3-2 bara minuten senare och Joel Stevens fastställde 4-2.

– Sätter vi hanterade matchen på blev väldigt bra till slut. Det här var egentligen första gången som vi får utdelning som renderar i en vinst. Vi visade hur bra karaktär som helst, det var en kollektivt jättebra insats, säger Westman, som tror att Shkelqim Krasniqi kommer bli viktig under hösten.

”En matchvinnartyp”

– Han är en matchvinnartyp. Jag känner honom jätteväl sedan tidigare och tror att det här är en win win-situation både för oss och honom själv. Han är i den ålder där det är viktigt karriären tar fart och att han får självförtroende, och han kommer må bra av det här. Han ger otroligt mycket energi och är som en duracellkanin när han sätter skräck i motståndarna.

Ett annat nytillskott, åtminstone på tränarbänken, är mångårige klubbprofilen Jörgen Larsson som är ny assisterande tränare. Det välkomnas av Benjamin Westman.

– Det finns ingen annat än HFF i hans blod, så det är jättebra på alla sätt. Han kommer in som en frisk fläkt och utstrålar glädje på alla sätt och vis, säger han.