Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemvändare och back till Husqvarna

En målvakt och en mittback. Husqvarna FF presenterade ytterligare två nyförvärv vid en presskonferens på måndagseftermiddagen. – Det känns mycket bra att vara här, säger Råslättsbördige målvakten Sulejmen Sarajlic.

Sulejmen ”Suljo” Sarajlic var en av spelarna i Råslätt SK:s framgångsrika P95-lag och sågs som en jättetalang. Som 16-åring skrev han på ett treårigt utbildningskontrakt med IFK Göteborg, men han fick aldrig speltid i allsvenskan. Han lämnade ”Blåvitt” efter 2014 års säsong och har efter det representerat Östers IF, norska FK Gjøvik-Lyn och HFF:s seriekonkurrent Oddevold. Men nu, efter sex år, är han tillbaka i bygden.

– Det är en målvakt vi har sökt länge, och vi är otroligt glada att han är här med oss. Det är tryggt i det läge som föreningen är i nu, säger avgående tränaren Mohammed Ali Khan.

Sarajlic återförenas nu med Malek Iskander och Dijan Vukojevic, som han spelade med under ungdomstiden i RSK.

”Gått från barn till man”

– Det känns mycket bra att vara här. Jag har gått från barn till man under åren som jag varit borta. Jag har utvecklat mycket men det finns mer att utveckla, säger han.

– Det är svårt att säga hur det här klivet blir. Men jag tror att jag kan ta nästa steg, det är det målet jag har framför mig.

Sarajlic kommer att konkurrera om målvaktsplatsen med ett annat nyförvärv – Fredrik Claesson, som närmast kommer från sex säsonger i Tenhults IF.

– Jag känner Fredrik sedan innan, och det ska bli kul att konkurrera med honom. Jag tror att vi kan driva varandra och hitta ett bra samarbete för att hjälpa laget.

Det andra nyförvärvet, Mergim Shala, är i första hand mittback men kan även användas som ytterback eller innermittfältare. Shala, som fyllde 20 år i år, spelade division 1-fotboll med Norrby redan som 14-åring och har även hunnit med spel i Elfsborgs U19-lag.

– Vi är väldigt glada att få hit honom, det är ett bra nyförvärv som spetsar till truppen, säger Ali Khan.

Begränsat med speltid

– Det känns väldigt spännande. De två senaste åren har jag blivit mycket bättre i de offensiva egenskaperna, men det finns mycket mer att förbättra. Jag har mött HFF innan och har stor respekt för klubben, säger Shala själv.

Under 2017 blev det begränsat med speltid för Shala, som noterades för två matcher från start och fem inhopp i superettan. Nu gör han motsatt väg som Ali Khan, som i fredags som presenterades som ny tränare i Norrby.

– Jag behöver mer speltid och hitta tillbaka glädjen, förklarar han bytet av klubb.

Båda spelarna har skrivit på tvåårskontrakt. Med dessa båda nyförvärv har HFF 19 spelare under kontrakt.

– Trots att vi bara är i mitten av december är bygget nästan färdigbyggt. Vi efterfrågar två spetsspelare – en sittande mittfältare och en mer offensiv spelare. Samtidigt är vi medvetna om att det kan ske förändringar i den egna truppen, klubbar högre upp kan rycka i både spelare och ledare, konstaterar Mohammed Ali Khan.

Läs mer: Talar ut om tuffa uppbrottet med HFF

JnyttTV. Hör vad Sulejmen Sarajlic säger om övergången.