Husqvarna FF tog på söndagen emot Eskilsminne IF, matchen var säsongens första att spelas på Vapenvallen.

Under den första halvleken var det gästande Eskilsminne som hade mest boll, men där HFF kom igenom i ett par vassa kontringar och skapade flest målchanser, varav några var riktigt vassa. Det var dock det gästande Helsingborgslaget som skulle göra halvlekens enda mål när Robin Hofsö skickade bollen i mål efter 33 minuter.

Snabb vändning i andra halvlek

I den andra skulle målskyttet lossna för HFF, som bland annat saknade skadade Arian Banda och avstängde Dijan Vukojevic. Inom loppet av tio minuter gick Husqvarna från 0-1 till 2-1. Albin Carlsson nickade in kvitteringen efter ett inlägg av Ryan Binns.

- Min styrka är i huvudspelet och vi hade pratat innan om att om Ryan har läge att slå bollen mot bortre så ska han göra det. Jag fick en perfekt boll och det var bara att sätta dit pannan, säger målskytten.

Albin Carlsson fick göra sin första match från start som anfallare för HFF i division 1, och när Mergim Shala gav hemmalaget ledningen var Carlsson i allra högsta grad inblandad i målet. Shala avancerade in i straffområdet och bollen studsade på Carlsson och tillbaka till mittbacken som gjorde 2-1.

- Ja, det var en smalbenspassning, det var skönt, flinar Carlsson.

HFF hade hyfsad koll på matchen, gästerna fick en fin kvitteringschans när hemmamålvakten Sulejman Saraljic fick tippa en nick över ribban. Nästa målchans skulle dröja för gästerna, men när den kom skickade Anton Kinnander in 2-2 via stolpen. Klockan hade då passerat 86 spelade minuter.

- Det känns fruktansvärt och nästan lite som Sverigematchen igår. Vi tror vi har det och så kommer det ett mål i de sista minuterna, säger Albin Carlsson, vars ersättare, Myer Bevans hade två fina chanser att göra 3-2 under tilläggstiden. Men det blev inga fler mål.

Borde ni vunnit?

- Ja, eller det beror på hur man ser det. Om man tänker på chanserna vi skapar är det klart vi ska vinna.

Kvar på nedflyttningsplats

Albin Carlsson gjorde ett mål och en målgivande passning.

Foto Erik Boström

Seger hade inneburit att HFF klivit förbi Skövde i tabellen, nu ligger laget istället kvar på nedflyttningsplats.

- Det är det sista jävlar anammat i straffområdesspelet som saknas. Ibland har man lite oflyt också, som idag när de inte skapar så mycket lägen och så sitter den stolpe in. Ibland har man sådana dagar, vi får hoppas det vänder snart, avslutar Carlsson som nu fått känna på hetluften som forward även i division 1.

- Det gick bra, ett mål och en assist får jag vara nöjd med. Men det är klart man alltid vill vinna och det hade varit roligare.