Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rysaravslutning att vänta för HFF

Husqvarna FF vann med 2-0 hemma mot Räppe – och nu väntar en riktig rysare i den sista omgången. – Det blir jättekul att se hur laget reagerar på att spela en avgörande match, säger tränaren Daniel Culha.

HFF var tvunget att vinna mot Räppe för att behålla på kvalplatsen inför serieepilogen. Trots att det till slut blev seger med 2-0 satt det hårt åt. Målen föll nämligen först i slutminuterna.

– I första halvlek kom vi till mycket lägen utan att skapa mycket målchanser. Vi missade mycket och kunde inte öppna upp dem riktigt. Det såg likadant ut i andra men då flyttade vi upp vår vänsterback Victor (Kalasho) i banan. Det gjorde att vi utnyttjade hans löpningar lite mer, säger Daniel Culha.

HFF tilldömdes straff sedan nämnde Kalasho blivit nerdragen i straffområdet, och Sebastian Dimitrijevic gjorde inget misstag från straffpunkten. Drygt tio minuter senare punkterade HFF matchen när Tarek Alnator satte 2-0.

”Blev helt avgörande”

– Victors prestation blev helt avgörande. Tidigare i matchen hade vi mycket boll men vi kunde inte öppna upp dem. Det sista saknades, vilket kan bero på att Petrus (Kocadag) var avstängd, han har varit viktig för vårt anfallsspel, säger Culha.

HFF fick dock ingen hjälp av redan nedflyttningsklara Råslätt SK, som mötte tredjeplacerade Berga. RSK tog visserligen ledningen tidigt i matchen genom Anton Ishak. Men gästerna vände 0-1 till ledning med 2-1 i första halvlek och gjorde ytterligare två mål i andra halvlek.

– Vi visste att Råslätt skulle få det tufft och hade inte räknat med någon hjälp från dem, säger Culha.

Räcker med oavgjort

Det betyder att HFF är två poäng före Berga inför den sista omgången när de båda lagen möts. Berga har hemmaplansfördel men det räcker med ett oavgjort resultat för att HFF ska få kvala till division 1. Seriesegern är i praktiken utom räckhåll eftersom avståndet upp till Karlskrona är tre poäng och 15 mål.

– Det ska bli jättekul att spela den matchen. Eftersom vi bygger för framtiden blir det jättekul att se hur laget reagerar på att spela en match när det är så här mycket på spel. Oavsett hur det går är det en viktig match, den kommer att ge mycket erfarenhet, säger Daniel Culha.

Hur viktigt hade det varit att nå ett kval?

– Det hade varit kul. Men det är ett av de svårare kvalen med först gruppspel och sedan möte med ett division 1-lag. Det är ett av de svårare kvalen men det hade varit en bra erfarenhet att spela sådana viktiga matcher.