Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husqvarna värvar spelare och tränare

Husqvarna FF fortsätter att rusta inför den kommande division 1-säsongen. På torsdagseftermiddagen presenterade klubben ytterligare två nya spelare och en assisterande tränare som förlänger sitt kontrakt.

Husqvarna har sedan tidigare värvat Arian Banda och Dijan Vukojevic från Assyriska IK samt Mikael Axelsson och Fredrik Claesson från Tenhults IF.

Nu har division 1-klubben presenterat ytterligare nyförvärv. Det handlar om backen Albin Carlsson, som närmast kommer från division 3-klubben IK Tord, och yttermittfältaren Tarek Alnator som värvas från en annan division 3-förening, nämligen Myresjö/Vetlanda. Båda spelarnas kontrakt sträcker sig över två år.

Mer defensiv roll

Värnamofostrade Albin Carlsson är i grunden en offensiv spelare, men i HFF kommer han att få en mer defensiv roll.

– Vi fick tips och tog kontakt med honom och erbjöd provspel. Han har varit med på ett antal träningar och har imponerat mycket med sin aggressiva spelstil. Han är dessutom bolltrygg, och den kombinationen gör honom intressant för oss, säger tränaren Mohammed Ali Khan.

Carlsson är väl bekant med Jönköpingsfotbollen sedan tidigare eftersom han har representerat både IK Tord och Tenhults IF.

– Jag känner att det är ett väldigt bra steg. Det är visserligen ett ganska stort steg, men jag känner att det är ett kliv jag kan ta. Jag har hört mycket positivt om HFF och ”MAK” och om sättet som laget vill spela fotboll, säger han, och beskriver sig själv på följande sätt:

– Jag är en kraftfull spelare som är duktig på huvudspelet och har en bra passningsfot. Jag är offensivt skolad men kan användas i defensiven också.

”Enorm spetskompetens”

Tarek Alnator kom till Sverige från Syrien för tre år sedan och nu tar han, precis som Albin Carlsson, två kliv uppåt i seriesystemet.

– Vi fick tips om honom också. Vi har tittat på honom på ett antal träningar, och efter det är vi ännu mer övertygade om att han är rätt spelare för oss. Det är en otroligt talangfull spelare, han har en enorm spetskompetens som går att utveckla ytterligare, säger Ali Khan.

Alnator har provspelat med både Jönköpings Södra och IFK Värnamo, men väljer spel med HFF.

– Det känns som ett jättebra steg att ta. Jag känner att jag kommer utvecklas väldigt mycket här. Jag tror dessutom att spelsättet här kommer passa mig bra. Min tidigare tränare har sagt att det är bra om jag tar ett mellansteg, säger han själv.

– Jag är en väldigt offensiv spelare och är snabb med bollen. Det gäller att ha bollen vid fötterna och utmana motståndarens backlinje.

Kom in under hösten

HFF har även förlängt kontraktet med assisterande tränaren Zoran Petrovic, som kom in i ledarstaben under slutet av den gångna säsongen. Nu har han kritat på för två nya säsonger.

– Zoran har varit ett viktigt stöd för mig under hösten, och därför är vi väldigt nöjda att han blir kvar hos oss, säger Mohammed Ali Khan.

JnyttTV. Hör vad Albin Carlsson säger om övergången.