Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV: "Nu är stunden då vi prövas"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 är inne i en tung period med tre raka förluster och ligger näst sist i tabellen när snart en fjärdedel av grundserien är avklarad. – Vi måste inse vart vi är och vart vi ligger i tabellen, säger lagets tränare Johan Lindbom.

HV71 vann två raka matcher och slog därefter Växjö på bortaplan. Två veckor senare är det helt andra tongångar runt laget. HV har tre raka förluster, de två senaste mot Mora och Timrå.

– Vi måste inse vart vi är, vart vi ligger i tabellen. Det går inte att vänta, det är här och nu som gäller. Vi kan inte hoppas på vad som komma skall, efter de här förlusterna är det verkligen här och nu som gäller, att vi inser allvaret. Sen är det inte säkert att allt vänder på en gång och det måste vi också vara medvetna om.

"Har vi inte kul så blir det ännu jobbigare"

I tisdagskvällens match mot Brynäs möts två lag med tuffa säsongsinledningar. Brynäs ligger platsen och poängen före HV71 och har under upptakten sparkat sportchefen Stefan Bengtzén.

När HV tränade på måndagen var det bland annat smålagspel och frilägesturnering som stod på schemat i vad som såg ut att vara en glädjefylld träning.

– Ja, men fan, har vi inte kul så blir det ännu jobbigare än vad det redan är. Det är klart att vi måste plocka fram glädjen också och det var tanken med träningen, säger Johan Lindbom till Jnytt.

Har ni haft något möte och snackat igenom förra veckan?

– Det har vi. Det här är stunderna vi prövas i. Vi kan inte uppfinna hjulet på nytt och det kommer ner på utförandet. Just nu är det stolpe ut och det finns bara ett sätt att vända det, bryter man ner hockey så är det kampen och det vi kan påverka. Vad vi kan påverka mest är att ge hundra procent i alla lägen. Det är inte en bestämdhet att vi måste göra mål och så vidare. Men med lite medflyt, en medstuds och ett enkelt mål hit eller dit så hade det sett helt annorlunda ut.

– Strukturmässigt i de två senaste matcherna är det vi som är det spelförande laget, men det räcker inte.

Jnytt-TV: Andreas Thuresson inför kvällens match.