Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-doldisens stora succé

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Underläge i måstematchen, den andra perioden gick mot sitt slut och HV var i det läget på väg att få semester. Då slog Max Wennlund till med sitt första a-lagsmål i Kinnarps Arena. – Det var bara att skrika ut sin glädje, säger 20-åringen till Jnytt.

Färjestad hade kvitterat HV:s ledning och satte sig i förarsätet när Jesper Olofsson gjorde 2-3 efter 16:38 i den andra perioden. Hemmalaget repade snabbt mod och vann en sargduell i offensiv zon. Helt plötsligt hade Max Wennlund en kanonchans, en chans han utnyttjade och kvitterade.

– Det är ett ganska låst läge i hörnet. Jag är snett bakom och vill vänta ut pucken och se vad som händer, Wännström får loss den via målburen och pucken studsar fram till mig. Jag drar den i sidled och skjuter stolpe in, den satt fint där, säger målskytten om fullträffen.

Det såg stensäkert ut.

– Ja, det är ju där, en viss bit över isen där den sitter rätt ofta. Jag har tränat mycket på det och det satt väl någonstans där bak, beskriver Wennlund.

"Otroligt häftigt"

HV-forwarden har varit med i matchtruppen till och från under hela säsongen, den sjätte kvartsfinalen var dock den första slutspelsmatchen som Wennlund inte var extraforward, utan stod uppsatt i en forwardsformation med Sebastian Wännström och Anton Bengtsson. Han blev alltså målskytt direkt. Målet var dessutom hans första a-lagsmål i Kinnarps Arena.

– Det var otroligt häftigt, självklart. Och framförallt i det läget matchen var i med 3-2. Det var ren glädje.

Vad går genom huvudet när pucken sitter?

– Det är bara att skrika ut sin glädje och ta in hela atmosfären. Vi har bästa publiken här och detta har man längtat efter, det var riktigt kul.

Precis innan den andra perioden var över fick 20-åringen en ny fin chans. Men kom ur vinkel en aning och fick nöja sig med ett mål. Sin insats ska han dock vara nöjd med, något han med all rätt också var.

– Jag är ruggigt nöjd, dels med speltiden och att få chansen, det är jag ruggigt glad över. Sen tycker jag att jag bidrar med energi och skapar bra lägen. Det i slutet på andra kan ju lika gärna bli mål det också, jag är lite stressad och har inte riktigt koll på hur mycket det är kvar på perioden. Jag vill lite mycket och det skiter sig, men det gick ju bra ändå.

Hur är det mentalt att kliva in och ut ur laget beroende på skador och annat?

– Det är bara ren njutning. Jag försöker njuta när jag är med och det har jag gjort hela säsongen. Jag vill ta vara på min chans när jag får den och vet inte hur länge det varar.

Fick beskedet på förmiddagen

Beskedet att han skulle spela fick han efter lagets matchvärmning på förmiddagen. Att han fick veta det så sent var inga konstigheter, säger han själv.

– Det är inga problem, man är rätt van. Det har varit så hela säsongen att jag måste vara tillgänglig för J20 och a-laget och allt möjligt. Det är inga problem alls, säger Wennlund som inte har kontrakt med HV nästa säsong, men är tydlig med vad han själv vill.

– Min målsättning har hela året varit att få stanna i HV. Det är det enda jag strävar efter.

Jnytt-TV: Isac Brännström om sitt mål och matchen i det ena klippet, presskonferensen med lagens tränare i det andra.