Bob McKenzie, NHL-expert på kanadensiska tv-kanalen TSN gör inför den stora NHL-draften varje år sin egen lista.

McKenzies lista brukar tillhöra den lista som är bland de mest pålitliga inför draften, detta eftersom han varje säsong undersöker bland klubbarnas scouter, även om de får vara anonyma, vilka spelare som troligast går och hur högt i draften.

På årets lista med de 80 hetaste spelarna återfinns två spelare från HV71.

Lias Andersson på plats 15 och Erik Brännström på 45:e plats.

– Så klart kul att vara med på hans lista. Samtidigt är det många rykten som kommer och ibland är man högre och ibland är man lägre. Men han (McKenzie) kan ju verkligen sina saker, så det känns självklart kul att vara med där. Det är ett plus i kanten och det visar väl att man har gjort något bra, säger Erik Brännström till .

Totalt återfinns sju svenskar på McKenzies lista, Timothy Liljegren, Rögle, rankas högst. Enligt McKenzie är han totaltrea. Förutom Lilijegran och Lias Andersson väntas också Timrås Elias Pettersson gå i förstarundan.

Just Elias Pettersson är ryktenas man – han gör succé i Timrå och enligt är HV71 en av fyra SHL-klubbar som är kvar i jakten på forwarden.

– Jag vill gå till en klubb där jag får bra förtroende och känner att jag kan utvecklas, säger Elias Pettersson till Sportbladet.

NHL består numer av 31 lag, detta eftersom Vegas Golden Knights kliver in i ligan med start till hösten.