Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV föll tungt - profilen till sjukhus

 
SDHL 2018/2019
Visa alla artiklar

HV71 gjorde två bra perioder och ledde med 2-1 inför den tredje. Då var Luleå skoningslösa och gjorde tre raka mål. Matchen slutade 3-4 och nu har Luleå matchboll. HV åkte på ytterligare en smäll, landslagsspelaren Isabell Palm fick ett skott på armen och fick åka till sjukhus.

HV71 har ryggen mot väggen efter 3-4 hemma mot Luleå på fredagskvällen. HV gjorde en riktigt fin insats i två perioder, men tappade matchen i den tredje perioden när Luleå vände och vann.

– Det svider verkligen, säger tvåmålsskytten Lina Ljungblom till Jnytt.

– Vi är mycket bättre än dem i första och andra, men vi tappar i sista och det får inte hända, fortsätter hon besviket.

HV71 vann skotten med 13-7 i första perioden, men låg trots det under efter mål av Rebecca Stenberg. I den andra lossnade det för hemmalaget, Lina Ljungblom kvitterade och Sanni Hakala smällde in 2-1 i powerplay.

– Vi gjorde det vi sagt att vi ska göra och följde spelidén, alla gjorde det de skulle och gör vi det vet vi att det funkar, säger Ljungblom som var en av isens bästa spelare.

"De går ner sig och blir arga"

Under delar av den andra perioden hängde Luleås storstjärnor med huvudena och såg stundtals frustrerade ut. Något hemmalaget såklart kände av.

– Ja, absolut. De går ner sig och blir arga, de gör misstag. De är väl inte vana vid att få sådant motstånd heller, säger Ljungblom.

– När vi trycker på dem i anfallszon är de inte speciellt bra och det gäller att vi får snurr på dem där nere.

Vad är det som händer i tredje?

– Vi går väl ner oss, vi tar kanske lite lätt på det när vi leder. Jag tycker det är det som gör att vi förlorar.

Den tredje matchen i semifinalserien spelas på söndag. Förlorar HV där är säsongen över.

– Det är vinna eller försvinna så det finns inget annat än att ladda om och vinna. Det är det som krävs, säger Lina Ljungblom.

Landslagsforward till sjukhus

HV71 åkte på ytterligare en hård smäll. Isabell Palm täckte skott i den andra perioden och fick pucken på armen/handleden. Landslagsforwarden spelade inte mer under matchen och efter tillställningen säger Lucas Frey till Jnytt att Palm åkt till sjukhus.

Anfallaren missade slutet på grundserien och inledningen av slutspelet på grund av ett brutet finger och kvällens smäll ska ha tagit på samma arm. Lucas Frey visste inte exakt hur illa det tagit, men befarar att det kan röra sig om en ny jobbig skada.