Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV ger besked i värvningsjakten

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Värva – eller inte värva? Det är frågan för HV71:s sportchef dagen innan transferfönstret stänger. – Ska vi vara med länge i vår går det åt mycket personal, säger Johan Hult till Jnytt.

På fredagen stänger ishockeyns transferfönster för den här säsongen. Därefter har klubbarna inte längre möjlighet att plocka in nyförvärv för att förstärka truppen.

– Det är klart att vi jobbar på, vi håller ögonen öppna. Men som jag har sagt innan får man aldrig glömma bort att den trupp vi har i dag har gjort något bra, säger Johan Hult.

När HV71 tog sitt senaste SM-guld, säsongen 2016/17, åkte laget på flera tunga skador under slutspelets gång. Både Chris Abbott och David Ullström drabbades av långtidsskador, vilket gjorde att tidigare bänkade spelare fick förnyat förtroende.

Få övergångar

– Ska vi vara med länge i vår går det åt mycket personal så att vi kan hantera skador, konstaterar Hult.

– Men jag har svårt att tro att en eventuell spelare vi plockar in ska vara skillnaden mellan kvartsfinal och final. Det är den här gruppen vi ska göra det. Vi måste väga in vad en ny spelare kostar och vad vi får ut av det vi betalar, sedan är gruppkemin en aspekt.

Det har varit förhållandevis få övergångar de senaste dagarna. Men det finns klubbar som har handlat. Förra veckan plockade Växjö Lakers in den NHL-meriterade forwarden Kris Versteeg, och på torsdagen presenterade Brynäs värvningen av den tjeckiske landslagsmannen Rudolf Cerveny.

”Spelarnas marknad”

– Det är lite spelarnas marknad, och det gör att man kan få betala för mycket. Vi är inte i ett sådant läge att vi är beredda att betala överpris, säger Hult.

Vad tittar ni framför allt efter?

– Vi har sju backar som gör det otroligt bra, och 12-13 forwards som har varit med och vänt det här. Men samtidigt vet vi att vi måste kunna hantera skador på bästa sätt om vi ska vara med under våren. Vi ska se till att vi är väl förberedda, och det vi plockar in måste inte vara spets.

Enligt sportchefen är det inte aktuellt att låna ut någon spelare i truppen.

– Inte som det ser ut i dag. Det enda som är hugget i sten är målvaktssidan, där har vi redan tre med Adam Åhman, säger Johan Hult.