HV71 har storsatsat och plockat in en rad namnkunniga nyförvärv som Anna Borgqvist, Hanna Olsson och Kaitlyn Tougas. Det innebär att förväntningarna har trissats upp.

På SDHL:s upptaktsträff fick HV71 tre guldtips av tränarna. Ett av dem kom från den egne tränaren Lucas Frey och de båda övriga från SDE:s Shane Warschaw och Göteborgs Oscar Annell. Även Luleå, som vunnit tre SM-guld på fyra år, fick tre guldtips, medan Brynäs, Djurgården, Linköping och Modo lade guldrösten på sig själva.

Kommer från USA

– Vi har mycket rutin i gruppen och jag tycker att vi har fått ihop kemin, säger Lucas Frey på upptaktsträffen.

Frey gör sin andra säsong som huvudtränare och nu har han ett starkt lag till förfogande.

– Det är klart att jag är nöjd. Det ser bra ut, vi tar steg varje dag. Målet är självklart att vinna guld, det finns ingen annan målsättning. Jag tippar att vi vinner.

Med på upptaktsträffen fanns även forwarden Julia Tylke, som närmast kommer från St. Cloud State University och spel i ligan NCAA.

Hon menar att laget är redo att bära favoritskapet.

– Jag känner ingen press, utan vi är trygga. Vi fungerar bra ihop, och det är bara att gå ut och spela, säger den 23-åriga amerikanskan.

"Vill förbättra mitt spel"

– För egen del är det här den bästa ligan att spela i eftersom jag vill förbättra mitt spel. Jag vill förbättra poängproduktionen.

Sedan tidigare är det känt att samtliga matcher i SDHL den här säsongen tv-sänds sedan C More och SVT köpt rättigheterna. På upptaktsträffen presenterades ligans första huvudsponsor någonsin i form av transportföretaget DHL. Enligt uppgifter till TT är avtalet värt ett sjusiffrigt belopp.

De första matcherna i SDHL spelas på fredag. HV71 inleder borta mot den senaste säsongens kvartsfinalmotståndare Leksand.