Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV guldtippas efter storsatsningen

 
SDHL 2019/2020
Visa alla artiklar

HV71 fick flest guldtips när SDHL höll sin upptaktsträff under måndagen. Förväntningarna är med andra ord stora på förra säsongens semifinallag. – Jag känner ingen press, utan vi är trygga, säger nyförvärvet Julia Tylke.

HV71 har storsatsat och plockat in en rad namnkunniga nyförvärv som Anna Borgqvist, Hanna Olsson och Kaitlyn Tougas. Det innebär att förväntningarna har trissats upp.

På SDHL:s upptaktsträff fick HV71 tre guldtips av tränarna. Ett av dem kom från den egne tränaren Lucas Frey och de båda övriga från SDE:s Shane Warschaw och Göteborgs Oscar Annell. Även Luleå, som vunnit tre SM-guld på fyra år, fick tre guldtips, medan Brynäs, Djurgården, Linköping och Modo lade guldrösten på sig själva.

Kommer från USA

– Vi har mycket rutin i gruppen och jag tycker att vi har fått ihop kemin, säger Lucas Frey på upptaktsträffen.

Frey gör sin andra säsong som huvudtränare och nu har han ett starkt lag till förfogande.

– Det är klart att jag är nöjd. Det ser bra ut, vi tar steg varje dag. Målet är självklart att vinna guld, det finns ingen annan målsättning. Jag tippar att vi vinner.

Med på upptaktsträffen fanns även forwarden Julia Tylke, som närmast kommer från St. Cloud State University och spel i ligan NCAA.

Hon menar att laget är redo att bära favoritskapet.

– Jag känner ingen press, utan vi är trygga. Vi fungerar bra ihop, och det är bara att gå ut och spela, säger den 23-åriga amerikanskan.

"Vill förbättra mitt spel"

– För egen del är det här den bästa ligan att spela i eftersom jag vill förbättra mitt spel. Jag vill förbättra poängproduktionen.

Sedan tidigare är det känt att samtliga matcher i SDHL den här säsongen tv-sänds sedan C More och SVT köpt rättigheterna. På upptaktsträffen presenterades ligans första huvudsponsor någonsin i form av transportföretaget DHL. Enligt uppgifter till TT är avtalet värt ett sjusiffrigt belopp.

De första matcherna i SDHL spelas på fredag. HV71 inleder borta mot den senaste säsongens kvartsfinalmotståndare Leksand.