Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-kuggen mot comeback

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Säsongen befarades vara över. Men nu kan HV71 i stället eventuellt ha fått en förstärkning inför det stundande slutspelet. Christoffer Persson har fått besked från läkarna efter sin handoperation.

Det var i slutet av december som HV71 meddelade att Christoffer Persson tvingades till en operation i handen i början av januari.

Rehabiliteringen väntades ta omkring två månader och säsongen befarades i värsta fall vara över för backen.

Men Jnytt har tidigare rapporterat om att så inte nödvändigtvis är fallet för HV:s nummer 6.

Efter matchen mot Rögle i mitten på februari berättade sjukgymnasten Andreas Frostemark att Persson i mitten på mars skulle göra ett återbesök hos den kirurg som opererade honom i början av året.

Backen besökte läkaren i Göteborg under måndagen. Och han har nu fått besked kring sin skada.

– Det ser bra ut. Jag får börja köra på nu. Sedan hoppas jag att handen svarar bra så att jag kan ta nästa steg, säger Persson till Jnytt.

HV-kuggen har tränat själv under en tid men kommer nu alltså att få träna tillsammans med övriga laget.

Därefter kan det bli aktuellt med en återkomst om lagets säsong fortfarande pågår. Men det finns i nuläget inget klart datum när en eventuell comeback kan komma att ske.

För Persson var måndagens besked naturligtvis glädjande.

– Det känns fantastiskt gött. Det är ett ok som lossnar från axlarna. Jag har kunnat träna rätt hårt men man vill alltid vara med och träna med resten av laget, säger Persson.

Backen har gjort 24 SHL-matcher under säsongen och noterats för tre målgivande passningar.

Persson ses emellertid mer som en defensiv pjäs och har bland annat hunnit med att täcka 23 skott, vilket ger honom en femteplats i lagets interna skottblockeringsliga.

Han snittar 15:28 minuters istid per match.