Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-kuggen tvingas till operation

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71:s back Christoffer Persson tvingas till operation. Han riskerar nu att bli borta i ett par månader.

HV71:s backbekymmer fortsätter.

Kristofer Berglund är avstängd efter en crosschecking på Djurgårdens Daniel Brodin. Dessutom spelar Martin Fehervary JVM.

Nu står det också klart att laget tvingas klara sig utan den alternerande kaptenen Christoffer Persson en tid framöver.

Backen tvingas till en operation i handen.

– Christoffer har dragits med ett problem med sin ena hand under en längre tid. Vi har passat på att vila den nu under hans avstängning men tyvärr har det inte givit tillräckligt resultat. Han behöver därför genomgå ett mindre ingrepp i handen i början av januari. Det är osäkert hur länge han blir borta, vilket beror på vad man finner under operationen. Det kan röra sig om allt från några veckor till ett par månader. Mer besked ges efter att operationen är utförd, säger HV71:s läkare Jonas Kalman till HV71:s officiella webbplats.

Persson är i nuläget avstängd men hade varit tillbaka efter HV71:s match mot Malmö på fredagskvällen.

Jnytt var tidigare under torsdagen i kontakt med sportchefen Johan Hult i samband med att disciplinnämnden dömt Berglund till två matchers avstängning.

Hult sade då att det inte var aktuellt med några värvningar.

– Så som spelschemat ser ut så handlar det om tre matcher som vi har folk borta. Sedan är Gustafsson och Fehéváry tillbaka igen från junior-VM. Så även om det är tufft nu så lättar det framöver, sade Hult.

HV71 har tidigare under säsongen låtit juniorbackarna Helge Holmstrand och William Fransson få speltid.

Den sistnämnde var bland annat med i 2–0-segern mot Djurgården på annandagen.

Läs även