Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Omdiskuterat mål sänkte HV71

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Sebastian Wännström gjorde vad som såg ut att bli ett vinstmål för HV71. Men Djurgården kvitterade i slutet och avgjorde sedan i förlängning. Detta med ett mål som blev omdiskuterat. – Jag tycker självklart att det ska vara utvisning, säger tränare "Lillis" Lundh.

Skador, avstängning, sjukdom och JVM innebar att HV var utan flera spelare i bortamatchen mot Djurgården när SHL startade om efter landslagsuppehållet.

När pucken släpptes var det inte hemmalaget Djurgården som vid så många matcher förut tog tag i taktpinnen, utan det gjorde HV71.

– Ja, jag tycker att när vi spelar vårt spel ska inte många lag slå oss. Vi kommer taggade och får en bra start. Sen går det lite upp och ner under matchen, vi möter ett bra lag som är starka. Men det är ändå lite surt att det slutar som det gör, säger Sebastian Wännström.

Den fina inledningen hade också med sig ett HV-mål. Oscar Sundh fick fatt på en lös puck och tog sig in på mål, där tryckte han in den över mållinjen och HV71 fick en pangstart på matchen.

Wännström nätade igen

Ledningen stod sig drygt halva matchen när Dick Axelsson gjorde sitt första SHL-mål för säsongen och kvitterade i powerplay. Men HV replikerade och tog ledningen. Sebastian Wännström sköt ett skott som Adam Reideborn såg ut att kunna rädda, men pucken studsade in i mål och innebar fullträff nummer fem för säsongen för Wännström. Passningspoäng till Simon Önerud och Markus Ljungh.

– Det var bra jobbat av Önerud som checkade fast deras spelare och lirade till mig. Det var bara att skjuta och det var skönt att den satt.

HV gick mot tre poäng, men en förlorad tekning innebar 2-2. Linus Hultström pangade in ett stenhårt direktskott som satt otagbart bakom Jonas Gunnarsson. Matchen till förlängning och tillställningen fick ett omdiskuterat slut.

Misstänkt utvisning innan avgörandet

Sebastian Wännström fick en kanonchans, men hakades upp och ramlade när han skulle sätta klubban till. Både live och på reprisbilderna ser det ut som att det borde varit en hemmautvisning.

– Jag har inte sett reprisen, men jag upplever att jag blir hakad och att det ska vara utvisning. Men jag tänker inte gnälla över spilld mjölk utan det är ny match på fredag. Men det är klart det är surt och jag känner att de hade kunnat ta en utvisning där, säger Wännström, som får medhåll av tränare Stephan Lundh.

– Jag tycker först och främst att det var väldigt bra domare idag och vi står i HV:s bås. Men jag tycker självklart det ska vara en utvisning, det är så i hockeyn idag att är klubban där så hänger en utvisning nära. Domarna bedömer att det är kamp och har varit klara på sin åsikt efter matchen. det får man ha respekt för, men det är extra tungt att det är samma kille som vänder och gör mål. Det är sådant som kan hända och vi skulle hanterat tekningen i slutet och vårt powerplay på ett bättre sätt, då hade vi tagit fler poäng, säger Lundh till Jnytt.