Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-produkten återvänder till Dalen

Edwin Johansson återvänder till HC Dalen efter en säsong i seriekonkurrenten Vimmerby HC, – Det känns kul att vara tillbaka, säger han.

Edwin Johansson, som är hockeyfostrad i HV71, är HC Dalens senaste nyförvärv. Den 21-årige backen har tidigare gjort 40 matcher för hockeyettanklubben och kommer närmast från Vimmerby HC. Där stod han för sju poäng, två mål och fem assist, under säsongen som gick.

– Fantastiskt kul att Edwin återvänder till oss, det är en kille från närområdet vilket är viktigt i sig. Edwin är en stor ledare både på och utanför isen och han kommer att få en stor roll i defensiven hos oss framöver. Han står för samma värderingar som vi gör vilket i sin tur gör att han faller in i ramen av vad vi söker och värdesätter hos spelare vi vill rekrytera till föreningen, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i Dalen, i en kommentar.

– Hockeymässigt gjorde jag en bra säsong i Vimmerby senast. Sen hörde Pelle av sig ganska tidigt och det kändes bra redan från början, dels att få möjligheten att spela i Dalen igen och att komma närmre hem. Jag är en stabil tung back och mina främsta egenskaper ligger i defensiven. Ska bli kul att spela för Dalen igen, laget är ungt och det är en driven grupp som har höga förväntningar på säsongen, så det känns kul att vara tillbaka.

Kontraktet gäller i ett år.