Nichlas Torp inledde ishockeykarriären i HV71 och var moderklubben trogen till och med säsongen 2010/11. Efter det har han representerat Timrå IK, Modo, Leksands IF, Nürnberg Ice Tigers, Malmö Redhawks och Düsseldorfer EG.

Under den pågående säsongen har han varit klubblös och tränat med HC Dalen, och förra veckan stod det klart att han ska börja spela med Norrahammarsklubben. Men det blev bara två matcher i Hockeyettan.

På tisdagsförmiddagen stod det klart att karriären fortsätter i IK Oskarshamn. SHL-nykomlingen lade upp en maskerad bild på klubbens officiella Twitterkonto. Enligt Johan Svensson, känd som bloggaren MrMadhawk, föreställer bilden Nichlas Torp.

"Haft en del otur"

Övergången presenterades kort därefter, och parterna har kommit överens om ett korttidskontrakt.

– Vi har haft en hel del otur med skador så här långt och med Oskar Nilsson och Johan Alm borta så väljer vi att förstärka backsidan med Nichlas Torp. Vi får en lagspelare med styrkorna i det defensiva spelet, säger sportchefen Daniel Stolt till klubbens webbplats.

– Det är framförallt kul för Nichlas att han får möjligheten att spela i SHL igen. Han är en kanonkille och vi är väldigt tacksamma för den tid han varit hos oss även om vi såklart hade önskat att det rörde sig om en längre tid. Men detta var uppgörelsen från början, att han skulle lämna om rätt erbjudande dök upp, så det är inga konstigheter alls. Vi önskar Nichlas all lycka i sin fortsatta karriär, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen, i en kommentar.

Enligt Gustafsson kommer Dalen inte aktivt söka efter en ny back.