Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-spelaren talar ut efter petningen

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han har varit petad till och från under säsongen. Men nu, när HV71 saknar två backar, väntas Alexander Ytterell få stort förtroende. – Jag är grymt spelsugen, säger 27-åringen inför onsdagskvällens bortamatch mot Djurgården.

Alexander Ytterell var ett av HV71:s nyförvärv inför säsongen 2017/18. Men nyförvärvet från Leksand hann bara spela elva SHL-matcher och sex matcher i Champions Hockey League innan olyckan var framme.

Ytterells bröstmuskel slets av när han lyfte vikter under ett träningspass i gymmet, vilket betydde att det var färdigspelat för säsongen.

Den här säsongen har Vetlandasonen varit skadefri. Trots det har han åkt in och ut ur laget. När samtliga åtta backar varit tillgängliga för spel har tränarna ofta valt att ställa Ytterell utanför matchtruppen.

– De tre första matcherna kändes det tufft. Efter det har det känts bra, det är inte jag som har petat mig själv utan jag tycker att jag har spelat så bra som jag ska. Jag är nöjd med hur jag har spelat. Eftersom vi är åtta backar måste någon stå över och det har varit coachernas beslut att ställa över mig ibland. Jag har bara gjort allt för att de inte ska peta mig, säger han.

Ta ordinarie plats

– Jag har inte tagit det hårt eftersom jag vet vad jag kan. Det är ingenting jag tänker på, jag gör bara det bästa jag kan i de matcher jag får spela.

Ytterell missade sista matchen före uppehållet eftersom han var magsjuk och i matchen dessförinnan var han petad. Men när HV71 ställs mot Djurgården på Hovet väntas han ta en av de sex ordinarie backplatserna. Martin Fehérváry är på ett JVM-förberedande läger med Slovakien och Christoffer Persson är avstängd, vilket öppnar för Ytterell.

– Det var längesedan jag spelade match, så jag är grymt spelsugen. Det är en ganska härlig omstart och det är bara att trycka på pedalen. Vi har två viktiga matcher den här veckan och det ska bli kul, säger han efter tisdagsträningen.

– Djurgården kommer komma ut och trycka på gaspedalen, så det gäller att vi är med. Vi måste klara av att stå emot deras anstormning och kan inte låta dem dominera från start. Vi får börja enkelt och växa in i det.

”Folk på mål och skapa oreda”

HV71 har haft problem med målproduktionen under stora delar av säsongen, och Ytterell har ett enkelt recept på hur laget ska få fart på målskyttet:

– Skjut, ha folk på mål och skapa oreda. Det är enkel matematik.

– Jag tror att många tänker för mycket när det grinar emot och tänker på saker som inte har någon betydelse. Jag tror att alla måste sänka axlarna och sluta tänka.

Eftersom det har varit landslagsuppehåll har HV71 haft möjlighet att slipa på detaljer i hopp om att få ett lyft i tabellen.

– Det har varit mycket detaljer kring anfallsspelet för att göra mål eftersom det är där vi har haft problem. Vi behöver bli vassare. Vi kan spela bra hockey, men det spelar inte roll om vi inte gör mål, säger Alexander Ytterell.

JnyttTV: Markus Ljungh gjorde sex säsonger i Djurgården. Nu ställs han för första gången mot sin förra klubb på Hovet.