Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-stjärnan redo för comeback

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Simon Önerud blev skadad i bortamatchen mot Örebro den 30 december och har inte spelat i SHL sedan dess. När HV spelar borta mot Brynäs på torsdagen är han dock redo för comeback. – Det betyder såklart mycket för oss, säger Stephan Lundh.

HV71 tränade i Kinnarps Arena på onsdagsförmiddagen innan avfärd mot Gävle och bortamatch mot Brynäs. Stephan "Lillis" Lundh syntes inte på isen, men dök upp i båset mot slutet av passet. Två som däremot inte tränade alls var Oscar Sundh och Anton Begntsson.

– De var inte med på is, men är med imorgon. De var borta från träning igår mest som en försiktighetsåtgärd, men de har känt sig krassliga och vi ska träna där uppe imorgon förmiddag och vi tänkte att det är bättre att de samlar kraft inför matchen, säger Lundh till Jnytt.

En spelare som inte kommer vara med när HV möter Brynäs är Robin Figren som skadade sig mot Skellefteå senast då han krockade med domaren.

– Jag hoppas verkligen att han ska spela på lördag, säger Lundh om Figren.

Önerud gör comeback

En spelare som kommer göra comeback i torsdagsmatchen är Simon Önerud. Anfallaren, som varit lagkapten i Martin Thörnbergs frånvaro, har missat de fem senaste matcherna. Efter smällen som 30-åringen ådrog sig mot Örebro hette det inledningsvis att forwarden skulle bli borta ett par dagar. Det blev istället nästan fyra veckor utanför spel. "Lillis" Lundh menar att det betyder mycket att Önerud nu kan spela igen.

– Simon är just nu våran kapten, de har ju försvunnit en efter en här. Sen har han ju kraften, i de senaste matcherna har vi skapat chanser att göra mål, men inte vunnit kamperna framför målet. Vi har inte stuckit dit näsan tillräckligt bra och där är ju Simon stark.

Jnytt-TV: Simon Önerud om att vara redo för spel och varför frånvaron blev längre än planerat.