Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-stjärnan klar för ytterligare en säsong

HV-damerna har gjort klart med en ytterst viktig kontraktsförlängning till nästa säsong. Den amerikanska stjärnbacken Sidney Morin, en av hela SDHL:s bästa spelare, har gjort klart med HV i ytterligare en säsong.

- Det går inte nog att beskriva hur mycket Sidney betyder för laget och den framgång som vi hade under förra säsongen, säger Peter Ekelund, general manager i HV71.

Förra säsongen svarade den hårdskjutande backen för 49 poäng i HV-tröjan fördelat på 15 mål och 34 assists på 36 matcher. Hon gav defensiven en stabilitet men var ofta allra längst fram när det gavs tillfälle.

Hennes betydelse i numerära överlägen var också väldigt viktig.

Otroligt kul

– Otroligt kul att Sidney väljer att förlänga med oss. Hon är en stor profil inte bara i HV71 utan i hela SDHL och blir bara bättre för varje säsong. Sidney betyder mycket för oss både i det defensiva och det offensiva spelet och är en naturlig ledare med sin pondus på isen, säger Ekelund i ett pressmeddelande.

Sidney Morin gör nu sin andra säsong i HV, men sin fjärde totalt i SDHL. Under samtliga år har hon varit topp två i backarnas poängliga. Dessutom har hon representerat USA under OS i Sydkorea 2018.

– Jag ser fram emot en ny säsong med HV71. Jag är glad att få tillhöra ett lag med så många talangfulla och duktiga spelare. Det ska bli kul att påbörja en ny resa med laget och ett SM-guld som det slutliga målet, säger Sidney Morin.