Under förra veckan gick HV71 segrande i båda matcherna i back to back-mötet med tabelljumbon Rögle. 3-1-segern i Lindab Arena följdes av 5-3 i Kinnarps Arena ett dygn senare.

– Det var inget skönspel, bortsett från andra perioden i hemmamatchen, men vi vann kampen och det är viktigt när det är streckstrider, säger Johan Lindbom, vars lag dessutom bröt förbannelsen och gjorde mål i powerplay.

– Det är klart att det var efterlängtat. Jag hoppas att detta är början på fler mål, inte minst eftersom vi hade goda intentioner senast. Det kan ha varit förlösande.

HV71 har vunnit de tre senaste matcherna, och det har gjort att laget har skaffat sig åtta poängs marginal till sjundeplacerade Malmö. Därmed har Jönköpingslaget kopplat grepp om en direktplats till kvartsfinalspelet.

– Målet är att vara topp sex, men det går fort när det är trepoängssystem, konstaterar Lindbom.

HV71 ställs nu mot ett formstarkt Djurgården, som har tagit åtta poäng på de tre senaste matcherna och därmed lever hoppet om en slutspelsplats för stockholmarna.

– De har gått riktigt bra och slagit både Frölunda och Brynäs den senaste tiden. Det blir tuffast möjliga för oss, det blir en rejäl nöt att knäcka, säger Lindbom, och förklarar vad han har tryckt på inför matchen:

– Vi måste göra våra saker bra och ta ner deras fart. De spelar med riktigt bra fart och energi nu. Vårt spel går också ut på att spela med fart, och det är det som vi måste göra.

HV71 tvingas återigen klara sig utan Dylan Reese. Den ryggskadade backen har missat 2017 års fyra första matcher och kommer inte heller till spel i veckans möten med Djurgården och Örebro.

– Det är något som spökar i ryggen, och det ser jobbigt ut. Vi försöker att stegra det, men det är något som inte vill släppa, säger Lindbom.

HV71 får däremot tillbaka Lias Andersson, som inte fanns med i matcherna mot Rögle eftersom han var sliten och drogs med en förkylning efter junior-VM. Det betyder även att Pär Arlbrandt, som var extraforward i returmötet med Rögle, lämnas utanför truppen.

– Konkurrensen gör att det är tufft, så är det. Konkurrensen är knivskarp och angenäm för oss tränare. Förhoppningsvis höjs nivån av detta, säger Johan Lindbom.

Pär Arlbrandt har svarat för sex mål och elva målgivande framspelningar på 31 SHL-matcher den här säsongen.

Petningen har satt fart på spekulationerna om att Arlbrandt är på väg att lämna HV71. Nästa klubbadress kan bli bottenlaget Leksand, uppger sajten .

– Jag såg det alldeles nyss att HV petar honom. Det är helt klart en intressant spelare för oss. Samtidigt måste vi se om han passar in i laget. Men han är helt klart intressant, säger Christer Siik, mediakontakt i Leksands sportråd, till Hockeybladet.

Johan Hult, sportchef i HV71, tonar dock ner de flyttrykten som har uppstått.

– För oss är det väldigt odramatiskt. Pär står utanför laget i dag och har fått den här veckan på sig att träna extra för att slå sig in i laget igen. Vi har en jättebra och gynnsam konkurrenssituation i laget, säger Hult, som utesluter att Arlbrandt lämnar HV71 under säsongen.

– Ja, jag har inte fått några indikationer varken från Pär eller någon annan klubb. Pär är superprofessionell i allt han gör, han gör allt för att slå sig in i laget igen.

Jnytt livechattar från matchen från klockan 18.45.