Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-sviten bruten – föll efter mardrömsstart

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Stephan ”Lillis” Lundh har förlorat sin första match som huvudtränare för HV71. Efter tre raka segrar blev Mora för svårt på bortaplan. Dalalaget vann matchen med 2–1.

Snacka om mardrömsstart för HV71.

– Otroligt tungt. Vi är inte med från början och sedan kommer vi inte i kapp, säger HV-backen Christoffer Persson till Jnytt.

Redan efter 75 sekunder hade Jönköpingslaget hamnat i underläge mot Mora – ett lag som HV besegrade med 6–0 så sent som i torsdags.

Hemmalagets Matt Bailey fick pucken ett par meter in i gästernas zon och avlossade ett rappt skott som satt i Jonas Gunnarssons högra kryss.

Knappt tio minuter senare small det bakom HV:s nummer 37 ännu en gång. Michael Keränen satte klubban till pucken på ett lågt skott från Spencer Abbott och 2–0 var ett faktum.

Den usla starten tvingade Stephan ”Lillis” Lundh att ta en timeout för att väcka liv i det lag som vunnit tre raka matcher med just Lundh som huvudtränare.

Spelet stabiliserades och chanserna följde därefter.

David Gustafsson prickade stolpen. Och några minuter senare rånades Christoffer Törngren på vad som såg ut att vara ett säkert mål.

HV-forwarden plockade upp en retur men Moras målvakt Janne Juvonen fläkte sig över sitt målområde, slängde upp plockhandsken och nöp pucken.

Backen skapade nerv

Men utdelningen skulle komma – lite grann i alla fall.

Didrik Strömberg fick pucken vid blålinjen och pangade in 1–2 efter drygt fem minuters spel av den andra perioden.

– Jag får ett bra pass och så märker jag att jag har väldigt mycket tid på mig. Jag siktar in mig och den sitter bra där, säger Strömberg till Cmore.

HV71 var betydligt hetare under mellanperioden och hade flera riktigt bra lägen att kvittera matchen efter Strömbergs reducering.

Gästerna från Småland tryckte stundtals tillbaka Dalalaget djupt i egen zon.

– Vi hade ett bra snack efter första perioden. Vi var inte alls nöjda. Vi kunde bara göra det bättre, säger Strömberg.

HV hade också flera lägen i spel i numerärt överläge. Men laget fick gång efter annan lämna spelformen utan måljubel.

Gästerna fortsatte vara det spelförande laget under den tredje perioden. Jönköpingslaget kom i våg efter våg in i Mora-zonen.

Men laget hade svårt att överlista en stundtals storspelande Janne Juvonen i hemmaburen. Mora stod dessutom för en stark försvarsinsats och kunde stänga ned HV när gästerna försökte gå för en slutforcering.

Närmast kom Mattias Tedenby med en jättechans med bara sekunder kvar.

Fast precis som under stora delar av säsongen hade HV svårt med effektiviteten och målskyttet den här kvällen.

– Det är svårt att säga varför det blev så precis så här direkt efteråt. Våra tränare har jobbat mycket med att hjälpa oss att göra mål och hur vi ska ta oss till ytorna där returerna ofta hamnar. De har pushat och stöttat men i dag gick det inte, säger Persson.

Första förlusten efter tränarbytet

Förlusten var HV71:s första efter tränarbytet för knappt två veckor sedan. Laget hade inför kvällens match vunnit mot Rögle (1–0), Växjö (4–2) och just Mora (6–0).

Nu väntar en dryg veckas landslagsuppehåll innan HV71 ställs mot Djurgården på bortais den 19 december.

– Tanken är att vi kommer träna jättehårt på alla detaljer. Även detaljer som har gått bra. Vi kommer att se det som en möjlighet att kunna bli bättre och göra andra halvan av säsongen bättre än första halvan, säger Persson.

Läs även