Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-talang gick tidigt i NHL-draften

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71:s lovande talang Simon Holmström tingades redan i den första rundan i nattens NHL-draft. Forwarden valdes som 23:e spelare till New York Islanders. – Mina ben skakar fortfarande, säger Holmström till Hockeysverige.se.

Natten till midsommardagen, svensk tid, inleddes den årliga NHL-draften som i år äger rum i Vancouver på den kanadensiska västkusten.

Två spelare från HV71, målvakten Hugo Alnefelt och Simon Holmström, förväntades bli valda i någon av de sju första rundorna. Av dem valdes den sistnämnde redan i den första rundan, som den 23:e spelaren i ordningen av klubben New York Islanders.

Att Tranåssonen skulle väljas så tidigt får ses som en överraskning, och huvudpersonen själv blev förvånad när hans namn lästes upp.

”Kunde inte önskat mig ett bättre lag”

– Jag kunde inte önskat mig ett bättre lag än New York Islanders. Jag trodde det inte, men det är helt fantastiskt, säger 18-åringen till Hockeysverige.se.

Simon Holmström har vunnit två SM-guld på juniorsidan med HV71 och var i våras med och tog VM-guld för U18-lag med Sverige.

Bland tidigare HV71-spelare som valts redan i första rundan märks Jonas Johansson, Mattias Tedenby, Kevin Fiala och Lias Andersson.

I årets draft valdes Jack Hughes som nummer ett av New Jersey Devils, närmast följd av Kaapo Kakko som valdes av New York Rangers. Fyra svenskar valdes bland de 31 första spelarna, av dem valdes Skellefteå AIK:s back Philip Broberg först. Han tingades som åttonde spelare av Edmonton Oilers.

När NHL-draften fortsatte under lördagskvällen valdes Hugo Alnefelt i den tredje rundan som nummer 71 av Tampa Bay Lightning.