Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-talangen får landslagsdebutera

Två HV-talanger har blivit uttagna till det svenska U18-landslaget.

Huvudtränaren för det svenska U18-landslaget, Alexander Bröms, presenterade under onsdagen den trupp som ska representera Sverige i en nationsturnering i Tyringe mellan den 12-14 december. Med i truppen fanns HV-spelarna Mira Markström och Thea Johansson.

Mira Markström gör i år sin debutsäsong i SDHL, där HV-backen hittills har stått för två assistpoäng på åtta matcher. Nyligen var hon starkt bidragande till att Småland tog en silvermedalj i tv-pucken. 14-åringen fick bland annat utmärkelsen för flest gjorda mål och flest antal gjorda poäng i hela turneringen, en insats som gör att hon nu får chansen att debutera i landslagströjan.

Redan landslagsmeriterade Thea Johansson får nytt förtroende i den blågula landslagsdräkten. Den 17-årige forwarden är inne på sin fjärde säsong i HV71 och har noterats för två mål samt två assist på 19 SDHL-matcher den här säsongen.

Övriga deltagande länder i fyrnationsturneringen är Ryssland, Slovakien och Japan.