Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-talangen klar för NHL-klubb

HV-talangen David Gustafsson är klar för Winnipeg Jets. Tidigt på fredagsmorgonen kom uppgifterna som bekräftade att David Gustafsson skrivit på ett treårskontrakt, ett så kallat rookiekontrakt, med NHL-klubben som är värt åtta miljoner kronor.

Men det blir inte spel i NHL direkt. Istället kommer han att lånas ut till HV71 under kommande säsong.

- Vi hade förväntat oss att Jets skulle skriva kontrakt med David, men ingenting kommer att förändras för vår eller Davids del i år då han samtidigt lånas ut till HV71, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

David Gustafsson draftades som nummer 60 i den andra rundan förra sommaren. Efter det har det blivit både spel i junior-VM samt en ordinarie tröja i HV71.

Stora kliv

Under säsongen tog han stora kliv framförallt mot slutet av säsongen när han kommit ikapp efter skador, och han fick stort förtroende av tränarna både i mötena mot Rögle och Färjestad i slutspelet.

Just nu handlar det om försäsongsträning tillsammans med de övriga spelarna i laget.

- Jag har haft kontakt med Winnipeg ganska ofta och ska åka över på en camp där senare i sommar. De är ganska måna om att höra hur jag mår och hur det går för mig så jag brukar skriva till dem efter varje match och berätta hur det har gått, säger han till HVTV.

HV71 har fortfarande två platser kvar att fylla innan truppen är klar.