Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-talangen: "Svårt att spela idag"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

LINKÖPING. David Gustafsson och Sverige fick i onsdags respass ur JVM-turneringen när de förlorade kvartsfinalen mot Schweiz. På lördagen stod David Gustafsson på isen i Saab Arena. – Det var bara att ladda om direkt, säger han till Jnytt.

JVM-turneringen fick ett snöpligt slut för svensk del när laget förlorade kvartsfinalen mot Schweiz. Bara ett par dygn senare stod HV-centern David Gustafsson på isen i Saab Arena.

– Jag fick reda på att jag skulle spela samma dag som jag visste att jag skulle åka hem, så det var bara att ladda om, säger Gustafsson efter matchen.

– Jag kom hem igår klockan två på eftermiddagen och det är lite jet laggat, men det kändes helt okej att spela ändå, fortsätter han.

Är det tidsskillnaden som är det svåraste?

– Ja, jag känner mig frisk och har ingen större skavank så utan det är mest tidsskillnaden som är det jobbiga.

"Märker direkt att det är annorlunda"

Återkomsten i SHL gjordes inte i vilken match som helst för David Gustafssons del. Matchen på lördagskvällen i Saab Arena mellan två tydliga rivaler var het från första nedsläpp. Både hemma- och bortapublik gav matchen en i allra högsta grad härlig inramning.

– Det är sjukt kul att spela sådana här matcher. Man märker direkt att det är lite annorlunda, men det är jättekul att spela.

Hur kändes det för egen del?

– Det var svårt att spela idag, det var annorlunda mot hur det brukar vara och det var inte min bästa match direkt, säger Gustafsson och berättar att han tydligt märker av rivaliteten som finns mellan lagen.

– Ja, det känner man rätt rejält. Det är mycket rivalitet på läktaren och mellan oss på planen, det är roliga matcher att spela.

Matchen gick till förlängning där Linköping avgjorde genom Broc Little. Målet satte punkt för en underhållande kväll i Linköping.

– Ja, det var det. Mycket mål, även om det var en lite slarvig match också kanske. Det var mycket fram och tillbaka och det är inte så vi vill spela. Det är något vi får jobba på, avslutar HV-talangen.

Jnytt-TV: Nicklas Rahm om matchen.