Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-talangen tar plats på NHL-ranking

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71:s 17-årige löfte Simon Holmström rankas som den 26:e bästa europeiska spelaren inför sommarens NHL-draft.

Det är på den senaste rankingen från NHL Central Scouting som Tranåsprodukten hittar in på listan, vilket hockeysverige.se var först med att rapportera.

Holmström har den här säsongen noterats för en SHL-match. Totalt har forwardstalangen spelat två SHL-matcher i karriären.

17-åringen är en desto viktigare pusselbit i HV71:s J20-lag där han gjort nio poäng på tolv matcher den här säsongen.

Holmström har haft en tung säsong fylld av skador. Forwarden opererade båda höfterna under sommaren, vilket gjorde att han var borta under inledningen av säsongen.

Därefter drog han av ett ledband i tummen under en landslagsturnering.

– Det har varit en sjukt tuff period, en av de tuffare perioderna i mitt liv. Men jag tycker att jag har skött det bra, även om det har varit tungt har jag försökt göra någonting bättre av det. Tänkt att jag kan komma ut starkare, snabbare, få ett bättre skott. Jag vet att jag kan bli bättre efter skadorna, när jag blev skadad förra året kom jag tillbaka och gjorde det helt okej i Superelit efter det, sade Holmström i en intervju med hockeymagasinet.com tidigare under januari.