Selma Aho, med Björklöven som moderklubb, kom till HV71 säsongen 2015/16 och har tillhört klubben sedan dess. Men på grund av en hjärnskakning har hon inte kunnat spela match sedan 3 december 2017. Det var i en match mot SDE som hon åkte med huvudet före in i sargen, och den situationen fick stora konsekvenser.

– Det går upp och ner, i bland glömmer jag bort det för huvudvärken har blivit en vana. I bland kan jag hänga med kompisar en stund. Man är med kompisar men man gör inte så mycket, man ligger mest och pratar. Det är enklare att vara med dem man känner sig bekväm med, då behöver jag inte anstränga sig så mycket, sade hon i en intervju med Jnytt för ett år sedan.

”Livet går före”

Tidigare den här veckan meddelade Selma Aho, via Twitter och Instagram, att den aktiva karriären är över.

"Det är 15 månader sen min senaste hjärnskakning – det har varit en lång berg och dalbana sen första dagen. Senaste hösten och vintern har präglats av olika läkarbesök, sjukskrivningar, rehabklinik, ångest och besvikelser. Det har vuxit fram ett tungt beslut under hela den här tiden, som egentligen tagits åt mig, det här är verkligen det absolut sista jag vill men jag har inget val, min hockey är över. Livet går före."