Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV-talanger rankas högt inför NHL-draften

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

Emil Andrae och Zion Nybeck, som nyligen skrev a-lagskontrakt med HV71, rankas relativt högt inför årets NHL-draft.

NHL Central Scouting har släppt sin slutgiltiga ranking inför NHL-draften. Två spelare som väntas gå högt är HV71-duon Emil Andrae och Zion Nybeck, som båda är landslagsspelare på juniornivå. Den sistnämnde var dessutom, som underårig, med i Sveriges lag som tog guld i U18-VM för ett år sedan.

Men trots att de har provat på SHL-spel tappar de placeringar på den senaste rankingen som gäller spelare som är hemmahörande i Europa. Backen Andrae tappar från plats 13 till 15, medan forwarden Nybeck tappar hela 13 placeringar, från plats 16 till 29.

– Just nu tänker jag inte mycket på det. Det är en klyscha, men det är bara att vara här i nuet och fokusera på nästa dag, nästa träning och nästa match, sade Andrae till Jnytt i början av februari.

Däremot klättrar en tredje HV-spelare, backen Anton Johannesson, från plats 49 till 31.

Djurgårdens forward Alexander Holtz rankas som tvåa och hamnar med det högst av svenskarna.

NHL-draften hålls av tradition i slutet av juni. Men på grund av coronapandemin är det osäkert när årets draft kommer äga rum.