Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntad HV-hjälte avgjorde rivalmötet

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Det blir en god jul för HV71 eftersom det blev seger med 4-3 i ett dramatiskt rivalmöte med Färjestad. Det matchavgörande målet kom i slutminuterna – efter att en oväntad målskytt klivit fram. Alexander Ytterell gjorde sitt första mål i HV-tröjan och sköt tre mycket viktiga poäng till sitt lag. – Det gäller att aldrig sluta skjuta, säger han.

Efter en jämn öppning var det Färjestad som gjorde matchens första mål. Matchuret stod på 6.11 när Alexander Reichenberg tryckte in en retur i mål efter att Jonas Gunnarsson släppt retur på ett skott från Jesse Virtanen.

HV71 fick spela två powerplay i tät följd utan att lyckas kvittera. 1-1-målet kom i stället bara tio sekunder efter att gästerna blivit fulltaliga.

Joakim Andersson rakade pucken i mål från nära håll efter att hemmalaget behållit initiativet och tryckt på för ett mål.

Om första perioden var jämn gick mittakten i HV71:s favör. Därför var det logiskt att Jönköpingslaget tog ledningen med 2-1. Nils Andersson gjorde sitt andra mål för säsongen när han skickade pucken i mål efter en rörig situation.

HV71 hade målchanser som man inte lyckades förvalta. I stället utjämnade Färjestad till 2-2 med bara sex sekunder kvar till periodvilan. Jens Westin skickade pucken i mål bakom en skymd Jonas Gunnarsson.

Svågern spelade fram

HV71 tog initiativet i tredje perioden och återtog ledningen efter 4.13. Anton Bengtsson hittade en lucka bakom Adam Werner och skickade in pucken högt i mål.

Färjestad var betydligt mer effektivt och gjorde mål på sin första målchans i perioden. Joakim Nygård skickade upp pucken högt i mål efter att ha blivit framspelad av Daniel Viksten.

HV71 satte det som blev segermålet efter 17.44. Alexander Ytterell skickade in pucken via stolpen och gjorde sitt första mål i HV-tröjan.

– Det var längesedan jag gjorde mål, så det var skönt att se den segla in, säger matchvinnaren, som beskriver sitt mål på följande vis:

– Jag vet bara att jag stod väldigt långt upp, det kändes som om jag stod i målgården där ett tag. ”Teden” vann pucken, jag backade ifrån, sköt och det var skönt att se den gå in i mål.

För framspelningen stod Alexander Ytterells svåger Mattias Tedenby – och de båda kommer att fira jul tillsammans.

– Det var en fladderpass, jag fick ta emot pucken och sikta först så jag vet inte om det var en julklapp. Men han fick en assist innan jul, och jag får ju ge honom det...

”Vill utnyttja mitt skott”

Ytterell har fått vänta 29 matcher på sitt första mål för Jönköpingsklubben, trots att han är en offensivt lagd back. Mot Färjestad missade han mål två gånger, men tredje skottet gick i mål.

– Jag vill utnyttja mitt skott och göra mål i varje match. Det gäller att aldrig sluta skjuta, skjuter man inte blir det inga mål, konstaterar HV71:s nummer 66, som emellanåt under hösten har ställts utanför laget.

– Det är klart att självförtroendet har fått sig en törn, jag har jobbat mycket med det. Jag tycker inte att jag har spelat mig ur laget, utan det har varit tränarnas beslut. Jag känner att jag ska spela på sju backar. Jag vet vad jag har för kapacitet och det gäller att jag tar fram det.

Det dock nära att Ytterell blev av med hjälterollen. Färjestad skickade in en 4-4-puck i mål i slutminuten, men målet blev bortdömt på grund av spelare i målgården.

HV71 höll undan, vann med 4-3 och tog tre mycket viktiga poäng.

– De här poängen betyder otroligt mycket. Det gör att vi fyller på energi. Det var Fans Night och en bra julklapp. Det är jätteskönt för gruppen att ta tre poäng, det här gör att lite tryck släpper från axlarna. . Nu kan vi fira jul och träffa nära och kära, säger Alexander Ytterell, som lyfter fram lagmoralen som en segerfaktor.

– Även när vi fick mål mot oss skakade vi av oss det och spelade för varandra.

Klicka här för att se bildspelet i appen!