Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 blev förnedrat: "Under all kritik"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 upplevde en tung kväll när det blev förlust med hela 2-6 mot Färjestad. – De är bättre än oss från första stund, sade tränaren Stephan ”Lillis” Lundh till C More.

Fredagskväll – och rivalmöte. Färjestad och HV71 drabbade samman för fjärde gången den här säsongen, och publiken fick se en intensiv och händelserik första period.

Färjestad öppnade matchen klart bäst och radade upp målchanser mot ett HV71 som så långt räddades av en storspelande Jonas Gunnarsson.

Något ologiskt var det gästerna som tog ledningen när ett skott från Mikko Lehtonen styrdes i mål via Theodor Lennström. Lehtonen bröt därmed sin 21 matcher långa måltorka.

Följdriktigt kom det dock ett kvitteringsmål när Mattias Tedenby satt utvisas. Efter en sargstuds nådde pucken Marcus Nilsson, som kunde skicka pucken i mål.

– Jag tycker inte att vi gör en speciellt bra förstaperiod, de har mest puck och de farligaste målchanserna. Vi har en del att slipa på. De känns några procent hetare och rappare i allt de gör. Vi måste komma upp i rappheten och ta smartare beslut, sade Oscar Sundh i C More.

Annan matchbild

I upptakten av andra perioden fick vi se en annan matchbild. HV71 hade mest puck och var närmast att ta ledningen.

Sedan följde knappt tio minuter som gästerna av allt att döma bara vill glömma. Färjestad gjorde fyra mål inom loppet av mindre än sju minuter mot ett HV71 där försvarsspelet kollapsade.

Daniel Viksten gjorde 2-1 när han fick öppet läge efter fint förarbete av Jesse Virtanen, som höll i pucken innan han till slut släppte den.

Joakim Nygård styrde 3-1-pucken i mål på ett skott från Jesse Virtanen. Därmed hade HV71 släppt in mål i fem raka numerära underlägen.

4-1 satte Johan Ivarsson, som fick på ett slagskott som gick in vid Jonas Gunnarssons högra stolpe.

Oskar Steen lade därefter 5-1-pucken i mål från nära håll med en backhand.

– Det är under all kritik. Vi börjar bra, har powerplay och några långa anfall. Sedan tycker jag att vi fallerar och det får inte hända, sade Didrik Strömberg i C More.

”Först in och först ut”

Färjestad vann till slut med 6-2. Marcus Nilsson gjorde matchens sista mål när han stötte pucken i mål från nära håll efter en öppnande passning från Oskar Steen.

HV71 har därmed förlorat två raka matcher den här veckan. På söndag väntar hemmamöte med Rögle.

– Det är enkelt sagt – Färjestad är bättre än oss från första stund. Vi är bra i början av andra men får inte utdelning, efter det tar de över. De bättre än vad vi är. Gunnarsson ger oss chansen men vi kommer inte upp där vi måste vara mot Färjestad. De sätter ett jäkla tryck, har bra fart och intensitet och vi kommer inte upp i det. De vinner kamper för att de är först in och först ut. Så här dåliga är vi inte annars, sade Stephan "Lillis" Lundh i C More kort efter matchen.