Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 bröt dystra sviten efter rysare

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 tog första segern mot Djurgården efter fem raka förluster. Stora matchvinnare blev Simon Önerud och den storspelande målvakten Jonas Gunnarsson. Matchen slutade 2–0 till Jönköpingslaget.

HV71 fick en pangstart på bortamatchen mot Djurgården.

Simon Önerud höll sig framme redan efter dryga minuten. Kaptenen åkte in framför mål och kunde styra in en puck som Robin Figren slängde in från högerkanten.

Målet var också HV71:s första skott på mål i matchen och egentligen den första gången gästerna varit i offensiv zon.

För det hade i övrigt varit hemmalaget som öppnat bäst.

Djurgården hade ett par chanser att spräcka nollan redan under sitt första byte men utan att lyckas överlista Jonas Gunnarsson i HV-målet.

Utvisningskaos i första perioden

Den första akten kom senare i stället att präglas av ett smått utvisningskaos. Hemmalagets Daniel Brodin fick matchstraff efter att ha delat ut en knätackling på Didrik Strömberg bakom HV71:s kasse.

Gästernas Kristofer Berglund svarade i sin tur med att dela ut en ful tackling i ryggen på Brodin direkt efter den första tacklingen. Även HV:s nummer 2 tvingades därför lämna matchen i förtid.

Den tacklade Strömberg var några minuter senare i händelsernas centrum ännu en gång. HV-backen fick sätta sig på botbänken i två plus tio minuter efter att ha tacklat Jakob Lilja som föll med huvudet först i sargen.

Efter 20 spelade minuter hade HV71 dragit på sig 39 utvisningsminuter. Djurgården hade noterats för 27.

I den andra perioden fortsatte Djurgården att trycka på för en kvitteringspuck. Stockholmarna parkerade stundtals i gästernas zon och hade flera bud på ett mål.

Men, precis som i många matcher den senaste tiden, storspelade HV:s Jonas Gunnarsson mellan stolparna.

– Han är grymt viktig. Det är Felix Sandström också så klart. Vi har två fantastiskt bra målvakter, säger HV-kaptenen Simon Önerud till Jnytt.

Jönköpingslagets nummer 37 svarade för flera högkvalificerade räddningar.

– Vi gör ingen bra förstaperiod och ingen bra andraperiod. Vi ger dem alldeles för mycket tid i vår försvarszon. Vi jagar, vinner puck och chippar ut så att de sedan får de vända på oss igen, säger HV:s Markus Ljungh till Cmore.

Hemmalaget fortsatte att forcera i slutperioden. Djurgården sköljde över HV71 i våg efter våg. Men trots flera heta chanser framför Gunnarsson lyckades HV-målvakten hålla sin femte nolla den här säsongen.

I stället för en kvittering kunde Markus Ljungh avgöra med 49 sekunder kvar när han prickade in 2–0 i tom bur.

– Det är grymt sköna och viktiga poäng. Så det är väldigt skönt, säger Önerud.

Bröt dystra sviten

Segern innebär att HV71 fortsatt har häng på topp-6-placering när drygt halva serien är spelad.

Trepoängaren var även Jönköpingslaget första mot Djurgården efter fem raka förluster.

HV71 möter härnäst Malmö hemma i Kinnarps arena på fredag innan året avslutas med bortamatch mot Örebro på söndag.

Läs även