Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 bygger om – fem spelare lämnar

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

Den senaste säsongen fick ett snöpligt slut när SM-slutspelet ställdes in. Nu står det klart att fem spelare lämnar HV71.

Bortamötet med Leksand i grundseriens 52:a och sista omgången blev HV71:s sista för säsongen. I söndags stod det klart att SM-slutspelet ställs in på grund av spridningen av coronaviruset.

Direkt efter beskedet meddelade Stephan "Lillis" Lundh att han slutar som huvudtränare i HV71.

– Min resa tar slut nu. Jag har hållit på med det här så pass länge. Vad jag ska göra i framtiden vet jag inte riktigt ännu, men det blir inte att stå i ett bås i alla fall, sade han till Jnytt.

Men Lundh är inte ensam om att lämna HV71.

På torsdagen kom beskedet att fem spelare ur den gångna säsongens trupp inte kommer att fortsätta i Jönköpingsklubben när förberedelserna för nästa säsong drar igång.

– Klart nu är att Christoffer Persson, Joakim Andersson, Markus Lauridsen och Nils Andersson lämnar HV71 och vi tackar dem för sina insatser i klubben och önskar lycka till framöver. Dessutom går Lias Anderssons lån ut och han är nu New York Rangers spelare, säger sportchefen Johan Hult i en kommentar på klubbens webbplats.

De senaste dagarna har Hult haft individuella samtal med spelarna i herrlaget.

– När det gäller Jonas Gunnarsson, Oscar Sundh, Martin Thörnberg, Adam Åhman och Daniel Norbe så har vi en fortsatt dialog med dem om framtiden, säger sportchefen.

Det är dessutom klart att Max Wennlund, som under hela den senaste säsongen var utlånad till allsvenska BIK Karlskoga, återvänder till HV71.

Spelare med kontrakt över nästa säsong:

Målvakter:

Hugo Alnefelt

Backar:

Didrik Strömberg

Emil Johansson

Johannes Kinnvall

Jesper Williamsson

Eric Martinsson

Forwards:

Simon Önerud

Filip Sandberg

Linus Sandin

Christian Sandberg

Axel Holmström

Alexander Bergström

Juuso Ikonen

Christoffer Törngren

Linus Fröberg