Både Emil Andrae och Zion Nybeck fick prova på SHL-spel under säsongen som gick. Andrae, som är back, var ombytt i tio SHL-matcher, medan forwarden Nybeck fanns med i laguppställningen vid 15 tillfällen och noterades för ett mål. Nu tar de klivet från J20 till herrlaget fullt ut.

Västerviksbördige Emil Andrae noterades för 38 poäng, varav elva mål, på 40 matcher i J20 och var den poängbästa backen i hela J20 SuperElit under grundserien.

– En back med en otrolig kyla, spelförståelse och skridskoåkning. Har visat under de tiotalet matcher han spelat i herrlaget under hösten vilka fina verktyg han har för att bli en back på väldigt hög nivå, säger Johan Hult i ett pressmeddelande.

Gjorde 66 poäng

Zion Nybeck, med rötterna i Alvesta, noterades för hela 66 poäng, 27 av dem mål, på 42 J20-matcher.

– En supertalang med en fantastisk fysik och ett härligt driv. En orädd spelare som tar för sig både i det offensiva och defensiva spelet. Det ska bli spännande att följa Zions utveckling, säger Hult, som gläds åt att både Andrae och Nybeck är smålänningar.

– Det är ju extra kul naturligtvis och är viktigt för oss med spelare som har anknytning till regionen.

I övrigt har det mest handlat om vilka spelare som lämnar HV71. Förra veckan stod det klart att Nils Andersson, Christoffer Persson, Joakim Andersson, Markus Lauridsen och Lias Andersson lämnar Jönköpingsklubben. På onsdagen adderades Johan Johnsson, Oscar Sundh och Martin Thörnberg till den listan.

Relaterat till artikeln