Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 föll efter olyckliga situationen

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 gjorde en bra match mot Luleå. Men Jönköpingslaget fick bara med sig en poäng efter en olycklig situation i förlängningen. – Det var ren och skär otur, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh i C More.

HV71 drabbades av flygstrul och kom till Luleå en och en halv timme senare än beräknat. Det gjorde att matchen startade några minuter efter utsatt tid.

När matchen väl var igång var det ett formstarkt Luleå, med nio raka segrar, som fick en drömöppning. Bara 1.35 hade spelats när hemmalaget gjorde matchens första mål. Isac Lundeström kom helt fri på en kontring och kunde enkelt skicka pucken i mål bakom Felix Sandström.

Men ett formsvagt HV71, med sju förluster på åtta matcher, repade mod och replikerade omgående. Didrik Strömberg gjorde sitt första mål sedan 8 december när han sköt direkt efter vunnen tekning.

– De ligger på hårt på oss, vi måste få ut puckarna och jag tycker att vi håller dem hyfsat vid sidan, sade Strömberg i en pausintervju i C More.

Om flygstrulet sade han:

– Vi är professionella och det ska inte påverka oss någonting, det är inte mycket kan göra åt det, det är bara att ladda till matchen.

Drällde med pucken

HV71 fick en minst lika tung start på andra perioden. Luleå kunde ställa om snabbt efter att Alexander Ytterell drällt med pucken vid blålinjen. Det slutade med att Petter Emanuelsson styrde pucken i mål från nära håll.

Men gästerna skulle utjämna på nytt. Sebastian Wännström, som återigen var uppsatt som extraforward, kastade iväg pucken från sargkanten och fick till sin förvåning se den leta sig in i mål.

Andra perioden var fartfylld, underhållande och bjöd på böljande spel med målchanser åt båda håll.

– Jag tycker vi gör en helt okej period, vi studsar tillbaka ganska fort efter deras mål. Det böljar åt båda håll, sade 2-2-skytten i C More.

Klubba gick av

Tredje perioden var något mer avvaktande och bjöd inte på lika många målchanser som sina föregångare. Luleå fick den bästa chansen när Niklas Olausson missade öppet mål.

Som helhet hade HV71 mer i chansväg, vilket skottstatistiken 2-12 ger en fingervisning om.

Matchen gick till förlängning, där Luleå tog bonuspoängen. Norrbottningarna kunde ställa om snabbt efter att Simon Öneruds klubba gick av i samband med tekning, och det slutade med att Jack Connolly kunde lyfta pucken i mål med en backhand.

– Det var ren och skär otur, det var en tilltrasslad situation och de vann kampen framför kassen, sade Stephan ”Lillis” Lundh i C More kort efter matchen.

– Det var en jämn kamp, och det är okej med oavgjort efter en sådan här match. Jag tycker att vi spelade med ett bra tålamod och bra kyla, vi släppte in något skitmål när de rann igenom men som helhet var det bra. Det var en bra start på de sista fem matcherna. Vi har fått stopp på läckaget bakåt, nu ska vi få till det sista framåt också.

HV71 parkerar alltjämt på åttonde plats i tabellen, men avståndet till sjätteplacerade Malmö är nu fem poäng. Till elvan Örebro skiljer det sex pinnar.