Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 föll efter omdiskuterat mål

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 åkte på sin andra raka förlust på hemmais. Skellefteå vann med 3–1. Och det blev ett omdiskuterat mål som avgjorde drabbningen i Kinnarps arena.

HV71 fick en smakstart på matchen. Redan efter drygt tre minuter satte Robin Figren 1–0 bakom Mantas Armalis.

Målet kom i spel i numerärt överläge och HV:s nummer 23 behövde bara sätta bladet till pucken när han serverades elegant av Markus Ljungh.

Men glädjen blev kortvarig för Jönköpingslaget.

Markus Lauridsen slog bara några minuter senare en ordentlig felpassning, vilken friställde gästernas Bud Holloway som snärtade upp kvitteringen i Jonas Gunnarssons högra kryss.

– Vi gör en bra förstaperiod med ett bra powerplay-mål. Men sedan kommer kvitteringen för snabbt och vi får inte energi från vårt förstamål, säger HV-centern Anton Bengtsson som i dag vikarierade som högerytter i förstakedjan med Mattias Tedenby och Markus Ljungh.

– Det var kul. Det är roligt att spela med dem. Det är mycket fart på Tedenby. Det är lite annorlunda att spela vinge men jag är nöjd, säger Bengtsson.

HV71 var fram till kvitteringen det klart bättre laget. Och hemmalaget hade även bud på ytterligare ett ledningsmål efter Skellefteås fullträff.

Sebastian Wännström fick bland annat ett jätteläge när han frispelades av den tidigare olycklige Lauridsen.

Armalis läste finten och kunde rädda pucken på mållinjen.

Ilska vid ledningsmålet

I mittenakten var det i stället bortalaget som kom ut allra starkast.

Skellefteå tryckte gång efter annan ned HV71 djupt i egen zon. Hemmalaget hade svårt att skapa några längre anfall och fick förlita sig på kontringar. Laget sköt bara fem skott på mål i mittenakten.

Det var kanske därför inte så oväntat att Jimmie Ericsson till slut kunde skicka in 2–1 till gästerna i spel i numerärt överläge.

Men i samband med målet blev såväl hemmaspelarna som fansen på läktarna rejält upprörda. Bara sekunder före ledningspucken smet in bakom Gunnarsson hade Anton Bengtsson rivits ned två gånger på kort tid.

HV71 skrek på en utvisning som uteblev.

– I den första situationen tappar jag balansen faktiskt. Sedan är det den andra situationen som är längre ner och där jag tycker att jag blir dragen i armen och tappar balansen. De hade kollat på video och sade att det inte var något så jag får lita på dem, säger Bengtsson.

Jagade kvittering

Hemmalaget gick för en kvittering under den tredje perioden. Andreas Thuresson hade ett par bra chanser utan att lyckas överlista Armalis.

I stället kunde Skellefteå avgöra när Fredrik Lindgren sköt 3–1 med drygt sju minuter kvar.

HV71 fick en sista chans i spel i numerärt överläge med knappa minuten kvar. Men hemmalaget orkade inte vända på matchen den här eftermiddagen.

– Vi skapar inte de här farliga chanserna för att kunna vinna. Vi har några bra chanser men inte tillräckligt många. De håller oss på utsidan. Vi får ladda om, säger Bengtsson.

JnyttTV. Presskonferensen efter matchen i det ena klippet och intervju med Andreas Thuresson i det andra.