Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter succén: HV-centern förlänger

 
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

Många höjde på ögonbrynen när Christian Sandberg värvades till HV71 från AIK inför säsongen. En stark höstsäsong senare står det nu klart att 32-åringen förlänger sitt kontrakt. – Från första dagen jag kom hit har allt känts toppen, säger han.

Många såg Christian Sandberg som en nödlösning när han värvades till HV71 inför säsongen, men under hösten har han gjort succé och imponerat stort i SHL. Prestationer som nu belönas med ett nytt tvåårskontrakt.

– Christian är ett superproffs och har varit väldigt viktig för oss, både spelmässigt och med sina ledaregenskaper i omklädningsrummet. Vi är glada över att vi kan knyta till oss Christian även under den kommande säsongen, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

Det nya kontraktet sträcker sig till och med slutet på säsongen 2020/21. HV-centern är själv nöjd med kontraktsförlängningen.

– Från första dagen jag kom hit har allt känts toppen. Både jag och min familj trivs väldigt bra i staden och organisationen har tagit väl hand om oss. Jag kom in lite senare i laget än många andra, men tycker jag har kommit in bra både i spelsystem och truppen och ser fram emot något riktigt bra med HV71. Det är kul att spela hockey och det är framförallt kul att spela i HV71, säger Christian Sandberg.

Christian Sandberg har hittills spelat 20 matcher i HV-tröjan och stått för tre mål och en assist, men har mestadels hyllats för sitt uppoffrande och fysiska spel.