– En härlig lirare som gillar att göra mål, men också fysisk i sitt spel och bra på att använda sin tyngd. Lite av en Mattias Remstam-typ. Han har alla möjligheter att bli en publikfavorit i Kinnarps Arena, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

Jesper Kokkonen är född i Stockholm och kommer alltså närmst från BIK Karlskoga där han spelat de två senaste säsongerna och stod för 38 poäng på 52 matcher. Ett av hans mål har dessutom blivit utsett till hela Hockeyallsvenskans snyggaste mål. Nu är han klar för HV71.

Kokkonen har varit klar för HV71 under en längre tid, och ansluter för tester med sin nya klubb redan under måndagen.

– Det ska bli otroligt roligt att dra på sig HV-tröjan. Jag hoppas kunna bidra så att vi vinner matcher och att vi får en lång säsong, säger Jesper Kokkonen.

Ville till SHL

– Jag har alltid haft som målsättning att få spela SHL-hockey. När jag fick veta att HV71 var intresserat av mig så behövde jag inte någon större betänketid. Jag har alltid gillat HV som förening. De arbetar målmedvetet och är duktiga på att utveckla spelare, säger Jesper Kokkonen.

Precis som namnet antyder har Jesper finska rötter. Han har representerat Finland på landslagsnivå i de yngre landslagen, och han har även gjort en match för Ilves i den högsta serien.

Men det blev en flytt tillbaka till Sverige igen och nu är det dags för SHL för första gången.

– Jag har hört mig för av de andra spelarna i Karlskoga som känner till HV. Wennlund och Forberg har jag ju spelat tillsammans med här i Karlskoga så de känner jag igen sedan tidigare.

Offensiv spelare

Precis som Forsberg så är Kokkonen framförallt en offensiv spelare som ofta finns med i hetluften framför motståndarnas mål. De båda tillhörde de vassaste poängplockarna i Karlskoga förra säsongen och nu återförenas de i HV71.

– Känslan är bra. Det här ska bli riktigt roligt.

HV71 har sedan tidigare gjort klart med Fredrik Forsberg från BIK Karlskoga och backen Daniel Bertov från Rögle. Dessutom har man plockat tillbaka unge Max Wännlund, även han från Karlskoga, samt flyttat upp ungdomarna Emil Andraé och Zion Nybäck till A-truppen.

SE FILMEN NÄR KOKKONEN GÖR SÄSON0GENS MÅL