Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 gör vinst – trots inställda slutspelet

Artikel 319 av 319
SHL 2019/20
Visa alla artiklar

Trots att SM-slutspelet ställdes in gjorde HV71 en vinst på närmare en miljon kronor under det gångna verksamhetsåret.
– Det är glädjande att vi når ett positivt resultat, säger klubbdirektören Agne Bengtsson.

På grund av spridningen av coronaviruset avslutades ishockeysäsongen 2019/20 för herrarna efter den sista grundserieomgången. SM-slutspelet ställdes in, vilket förstås blir ekonomiskt kännbart för flera SHL-klubbar.

HV71 budgeterar dock efter grundserien och redovisar därför en vinst på närmare en miljon kronor.

Damlaget nådde SM-final, men finalserien avbröts innan den skulle vända till Kinnarps Arena för match två.

"Skrivit ner andelar"

– Det är glädjande att vi når ett positivt resultat. Vi har en del slutspelsrelaterade kostnader i form av material, mat och marknadsföring. Dessutom har vi skrivit ner andelar i HIE (Hockey Invest Europe) med 1,4 miljoner som påverkat resultatet. Det gör att vi i dag kan presentera ett överskott på 868 000 kronor, säger Agne Bengtsson i en kommentar på klubbens webbplats.

– I övrigt ser vi en ökning på biljettintäkterna i grundserien samtidigt som vi kan konstatera ett litet tapp på marknadssidan och mat och dryckesförsäljningen.

Förra sommaren skedde en renovering av ispisten i Kinnarps Arena – en investering som kostade 13,2 miljoner kronor.

HV71 har flyttat fram sitt årsmöte fram till 17 augusti. På tisdagskvällen hålls i stället ett digitalt medlemsmöte via klubbens Youtube-kanal. Mötet kommer att gästas av Agne Bengtsson, ordföranden Sten-Åke Karlsson och sportchefen Johan Hult.