Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 jagar revansch i rivalmötet

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Skellefteå satte stopp för HV71:s segersvit. Nu jagar Jönköpingslaget nya poäng när Färjestad står för motståndet. – Vi vill hamna på vinnarspåret igen, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh inför fredagskvällens bortamatch.

HV71 hade fem raka segrar innan tisdagskvällens hemmamöte med Skellefteå. Där gick västerbottningarna segrande med 3-1 mot ett uddlöst motstånd.

– Den matchen har jag glömt… Nej, man kan på ett enkelt sätt konstatera att vi inte hanterade matchen i powerplay som vi ville göra. Vi hade behövt nypa till pucken där, säger Stephan Lundh.

HV71:s matchande går vidare mot ett Färjestad, som är fyra poäng före i toppskiktet av tabellen.

– Det är en toppmatch och det ska bli kul. Vi litar mycket på vårt spel, och det finns inte mycket att ändra där. Vi har haft ett snack i dag och ska ha en matchgenomgång i morgon förmiddag, säger Lundh, och fortsätter:

– Det handlar om att få en bra start, att vara vassare och att gilla de avgörande momenten. Det kan bli powerplay som avgör.

”En skön känsla”

Med tanke på hur jämnt det är i tabellen är varje match av stor betydelse. Någon serielunk är det minsann inte tal om.

– Varje match betyder självklart jättemycket, och det är en skön känsla. Man jagar som i ett slutspel eftersom alla positioner uppåt är viktiga. Eftersom vi inte vann mot Skellefteå vill vi hamna på vinnarspåret igen, säger Lundh.

Inga nya skador

Om det blir Jonas Gunnarsson eller Felix Sandström som står i mål bestäms under matchdagen. Det finns inga nya skador att rapportera om, och det innebär att Markus Ljungh kan gå för fullt efter smällen mot Skellefteå.

– Alla spelare är tillgängliga. Vi har inga nytillkomna skador och det är samma gäng som i tisdags. Exakt hur vi formerar oss tar vi i morgon, säger Stephan Lundh.

JnyttTV: Hör vad Anton Bengtsson säger inför Färjestadsmatchen.

Läs även