Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 krossade Frölunda i rivalmötet

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han prisades av supportrarna före nedsläpp. Sedan betalade Oscar Sundh tillbaka. Fansens specielle favorit gjorde ett av målen när HV71 vann med hela 6-1 mot Frölunda, i rond 1 i back to back-mötet. – Det är ett privilegium att spela i den här hallen. Därför vill man bjuda tillbaka, säger han.

Strax före nedsläpp tog Oscar Sundh emot North Bank Supporters utmärkelse för säsongens bästa spelare i HV71 – och han möttes av jubel från en nästan slutsåld arena.

– Det betyder jättemycket. Jag blev jätteglad, stolt och hedrad. Det känns som en stor ära och det var en energiboost inför matchen, säger han.

Det dröjde bara 18 sekunder innan HV71-fansen fick jubla för första gången i matchen. Martin Thörnberg gjorde sitt första mål på exakt ett år när han bombade upp pucken rakt upp i krysset.

Annars handlade det mesta i första perioden om Frölunda, som radade upp chanser mot ett HV71 som flera gånger räddades av målvakten Felix Sandström.

– Vi fick en bra start målmässigt, men första var inte jättebra. Som tur var spelade Felix jättetryggt i målet, säger Oscar Sundh.

Två mål på 17 sekunder

HV71 fick en riktigt bra start även på mellanakten. Oscar Sundh nöp till direkt när han blev framspelad av Robin Figren.

– Johan Johnsson öppnade upp och jag fick en bra passning av ”Figge”. Det var bara att smacka på. Det var extra roligt eftersom jag fick priset och för att det var en viktig match. Det är ett privilegium att spela i den här hallen. Därför vill man bjuda tillbaka. Man vill alltid vinna, men man möter bra motstånd också, konstaterar Sundh.

Lagen turades om att ha initiativet i en jämn andra period, och till slut fick Frölunda till en reducering när Patrik Carlsson skickade pucken i mål.

HV71 gjorde det matchavgörande målrycket med två mål inom loppet av 17 sekunder i tredje perioden. Först satte Robin Figren till 3-1 när han, från sin position i slottet, nöp till direkt på en passning från Johan Johnsson. Därefter utökade Markus Ljungh ledningen till 4-1 genom att från nära håll styra in en puck från Andreas Thuresson.

”Får vara nöjda i kväll”

HV71 vann till slut med 6-1 sedan Johan Johnsson och Mattias Tedenby gjort varsitt mål i slutminuterna. Jönköpingslaget gjorde inte sin bästa match för säsongen, men var effektivt och lade beslag på tre väldigt viktiga poäng.

– Tredje målet var viktigt, efter det spelade vi stabilt. Det var viktigt både för laget och individen att vi gjorde sex mål, det rann iväg lite i slutet, säger Oscar Sundh.

Genom segern passerar HV71 Rögle och kliver upp på åttonde plats i tabellen, tre poäng bakom Skellefteå på den viktiga sjätteplatsen. Bara tre omgångar återstår.

– Det var superviktigt eftersom det inte är så många poäng kvar att spela om. Det var skönt att vinna och få upp en bra känsla.

Redan på lördagen möts HV71 och Frölunda på nytt, den här gången i Scandinavium.

– Vi får vara lite nöjda i kväll. Sedan får vi verkligen nollställa oss. Om vi hade torskat med 1-6 hade vi verkligen varit revanschsugna, så det gäller att vara redo för match, säger Oscar Sundh.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV: Presskonferens med båda lagens tränare och intervju med Robin Figren.