Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 kopplar greppet: ”Solid insats”

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 vann den första åttondelsfinalen mot Rögle med 4–1.

Didrik Strömberg hade aldrig spelat en slutspelsmatch i SHL.

Det syntes inte när HV71 mötte Rögle på lördagseftermiddagen.

HV-backen – som kom till klubben från Timrå inför säsongen – var en av matchens förgrundsfigurer i sin slutspelsdebut.

Han satte tidigt tonen med ett par stenhårda tacklingar.

– Jag tycker att jag gör det jag ska där ute genom att spela tufft och rejält i egen zon. Det är det jag ska göra och det måste jag fortsätta med, säger Strömberg.

Men inte nog med det. HV:s nummer 9 såg även till att skjuta det matchvinnande målet i vad som till slut blev en 4–1-seger mot gästerna från Ängelholm.

Det var i mitten av den första perioden som Strömberg fick pucken vid offensiv blålinje. Baken tittade upp och avlossade därefter ett skott som letade sig förbi Justin Pogge i gästernas mål.

Fullträffen betydde 2–0.

– Det är alltid kul att göra mål. Det är bara att njuta varje gång det händer. Jag är inte en jättevan målskytt. Men även jag kan skjuta med den där skymningen framför mål. Då ska den sitta, säger Strömberg.

Dessförinnan hade Simon Önerud gjort 1–0 på ett rappt avslut framför mål efter att Joakim Andersson stulit pucken från en motståndarback och serverat sin lagkamrat.

Samme Önerud kunde trycka in sitt andra mål för kvällen när han styrde in en skottpassning från Nils Andersson en stund efter Strömbergs fullträff.

I den andra perioden fastställde Anton Bengtsson slutresultatet till 4–1.

– Det är många som gör en bra match i dag, säger Strömberg.

HV71 var egentligen aldrig särskilt hotat i sin hemmaborg.

Laget hade stundtals full kontroll på händelserna. Mycket tack vare ett stabilt och resolut spel i egen zon.

– Vi kommer ut väldigt bra sedan tycker jag att vi gör en solid insats under hela matchen. Vi håller ihop lagdelarna. Vi vet att de vill gå på rusher och dra ut mycket folk. Men vi är kompakta och gör det svårt för dem samtidigt som vi är effektiva framåt, säger Strömberg.

Ett annat glädjeämne var spelet i numerärt underläge. Strömberg och hans HV71 var hundraprocentigt i spelformen trots att laget drog på sig ett antal utvisningar.

– Vi har pratat mycket om boxplay. Det är mycket bättre i dag, säger Strömberg.

HV71 har redan nu kopplat ett starkt grepp om åttondelsfinalen.

Då matchserien avgörs i bäst av tre matcher räcker det med ytterligare en seger för att Jönköpingslaget ska ta sig vidare till en kvartsfinal mot antingen Luleå eller Färjestad.

Går laget vidare väntar fler slutspelsmatcher i Kinnarps arena. Och Strömberg verkar ha fått mersmak efter sin debut – vilken dessutom skedde på backens 25-årsdag.

– Det var som jag hade förväntat mig med bra tryck på läktaren och grinigt på isen. Det är som det ska vara i ett slutspel. Då trivs jag väldigt bra, säger Strömberg.

Läs även