Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 om målvaktsbytet

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 hamnade i ett 0–3-underläge hemma mot Luleå. För att väcka laget fick den under säsongen storspelande Jonas Gunnarsson lämna plats åt Felix Sandström. – Rätt eller fel. Man måste göra något, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh.

Jonas Gunnarsson har i flera matcher den här säsongen varit skillnaden mellan vinst och förlust för HV71.

Men hemma mot Luleå fick målvakten, precis som sitt lag, en tung resa.

Gästerna gjorde 1–0 sent i den första perioden. Och efter ytterligare två fullträffar under den första halvan av den andra perioden fick nummer 37 lämna isen till förmån för Felix Sandström.

– Man måste göra något för att försöka ändra lite grann. Då blir det så att man byter målvakt. Rätt eller fel. Man måste göra något, säger HV71:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh.

Så det var inte för att ni tyckte att Jonas Gunnarsson borde ha tagit något av målen?

– Han var säkert missnöjd och något kanske han borde tagit. Samtidigt så hade vi behövt göra något framåt för att få Luleå att tänka.

Felix Sandström svarade för en stabil insats mellan stolparna och höll sin individuella nolla mot serieledaren.

– Det är bara att tagga till. Man är redo eftersom det kan hända. I dag var en sådan dag. Jag tycker att vi steppar upp bra när vi gör bytet. Jag fick komma in i det bra och känna lite på det. Det är en del i målvaktsspelet att man får komma in ibland, säger Sandström.

Matchen slutade 4–0 till Luleå efter ett mål i tom bur i slutet.

JnyttTV. Felix Sandström utvecklar sina tankar om förlusten, målvaktsbytet och kommande match mot Skellefteå.

Läs även