Max Wennlund SHL-debuterade säsongen 2017/18, och den senaste säsongen gjorde han 16 grundserie- och tre slutspelsmatcher för HV71. Den 20-årige forwarden noterades för två mål, ett av dem kom i den sjätte kvartsfinalen mot Färjestad.

Nu skriver Mariestadssonen sitt första seniorkontrakt i karriären. Avtalet börjar dock gälla först säsongen 2020/21 och den kommande säsongen kommer han spela med BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan.

"Bli riktigt bra SHL-spelare"

– Max har visat redan i år att han har verktygen och inställningen till att bli en riktigt bra SHL-spelare. Det är alltid svårt att komma upp till seniorhockeyn, och därför är vi otroligt glada att vi har så bra juniorverksamhet, säger Johan Hult.

Max Wennlund kom till hockeygymnasiet och HV71 2015 och var med och vann JSM-guld med klubben 2018.

– Vi ser stor potential i Max. Vi har försökt hitta bästa möjliga väg för honom, och vi har kommit fram till något som vi tror blir bra för både Max och HV71. Det är en bra lösning för alla parter och kommer bidra till hans fortsatta utveckling som hockeyspelare, säger Hult, som förklarar varför Karlskoga är ett bra alternativ.

Inte kallas hem

– Karlskoga är ett jättebra lag som spelar en bra och konstruktiv hockey. Det är en otroligt bra plats att vara på. Det känns som att de alltid går in som en underdog och att de alltid nämns som en positiv överraskning när säsongen summeras. De har alltid en tydlig utveckling på spelarna.

HV71 har inga planer på att kalla hem Wennlund under tiden som han är utlånad.

– Nej, inte som tanken är nu. Det är inte optimalt att vara halvvägs ut genom dörren. Max ska fokusera på Karlskoga, säger Johan Hult.