Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV71 slog Brynäs - förlustsviten bruten

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Tre raka förluster blev inte fyra. HV71 vann med 4-2 mot Brynäs och tog tre viktiga poäng i kampen om en plats i SM-slutspelet. – Det kanske fanns lite mer killer i avsluten i dag, sade Robin Figren till C More.

HV71, som förlorade i förra veckans samtliga tre matcher, ställdes nu mot Brynäs i Gavlerinken Arena. Det skiljde fem tabellplaceringar, men bara fyra poäng, mellan lagen inför den här drabbningen.

HV71 var det bättre laget i första perioden och gick upp i en 2-0-ledning. Joakim Andersson öppnade målskyttet när han drog till på en retur efter att pucken studsat ut till honom.

2-0-målet kom efter att HV71 fått ett fyra mot två-läge på en omställning. Christoffer Törngren passade David Gustafsson, som inte träffade pucken. I stället kunde Isac Brännström skicka pucken i mål från nära håll.

Brynäs reducerade när bara tolv sekunder återstod av perioden. En chanspuck från Marcus Ersson letade sig i mål bakom en förmodligen skymd Felix Sandström.

– Jag tycker att vi var lite sömniga i början, annars hade vi det mesta av perioden. Deras två powerplay dödade vi av på ett väldigt bra sätt. Överlag var vi det bättre laget, sade Joakim Andersson i en pausintervju i C More.

Sundh mål på straff

Brynäs utjämnade till 2-2 tidigt i andra perioden. Victor Söderström fick på ett välplacerat handledsskott från blålinjen, och pucken letade sig in i mål bakom Sandström.

HV71 återtog ledningen på en straff som orsakades av att Markus Ljungh blev hakad i skottögonblicket. Oscar Sundh tog straffen och skickade upp pucken högt i mål bakom David Rautio.

Brynäs var stundtals det bättre laget i mellanakten och skapade oreda i bortaförsvaret vid flera tillfällen, men 2-3 stod sig.

– Vi måste vara noggrannare i mittzon, få mer tid och skydda pucken. Vi har bara gjort gästspel i deras zon. Vi måste nog göra ett mål till för att vara säkra, sade HV-tränaren Stephan "Lillis" Lundh i C More inför tredje perioden.

”Vet hur tight det är”

Brynäs gick förstås för en kvittering och saknade inte målchanser. Den allra bästa hade Emil Forslund när han träffade Felix Sandströms högra stolpe.

Brynäs tog ut David Rautio i slutminuterna och spelade sex mot fem. Men i stället för en kvittering satte HV71 spiken i kistan när Robin Figren skickade pucken i mål i tom kasse.

– Vi vet hur läget är, hur tight det är. Det var ingen hundraprocentig insats men det handlar om att vinna och det gläds vi åt. Det kanske fanns lite mer killer i avsluten i dag. Vi hade revanschlust efter tre raka förluster, sade Figren i C More kort efter matchen.

HV71 är tack vare segern kvar på femte plats i tabellen. Avståndet till Malmö på den mindre åtråvärda sjundeplatsen är bara tre poäng, så räkna med en dramatisk avslutning på den här SHL-säsongen.