Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför sparkar HV71 Johan Lindbom

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Johan Lindbom får inte vara kvar som tränare i HV71. I stället blir Stephan "Lillis" Lundh ny huvudtränare i den krisande SHL-klubben. – En förändring är nödvändig, säger sportchefen Johan Hult till Jnytt.

HV71 har haft en tung inledning på innevarande säsong och parkerar först på elfte plats i SHL-tabellen. Efter lördagens 1-2-förlust efter straffar mot Malmö, som var den femte raka förlusten, väljer klubbledningen att agera.

Stephan ”Lillis” Lundh blir ny huvudtränare medan Johan Lindbom entledigas från sitt uppdrag som huvudtränare.

– Vi har inte nått upp till och fått ut det som vi förväntar oss av spelarna. Det är på grund av de sportsliga resultaten som vi gör den här förändringen. Någonstans måste vi bryta ett mönster och hitta vägar att vinna hockeymatcher, och då måste en förändring göras. Vi behöver få in ny energi och nya ögon, säger Johan Hult.

– Det slutgiltiga beslutet togs i dag. Det är klart att vi stöter och blöter och försöker hitta vägar för att vinna matcher, och vi det har landat i att vi behöver en förändring.

"Ser alla möjligheter"

Vilket ansvar har övriga tränarstaben och ni i den sportsliga ledningen?

– Både ledningen, tränare och spelare har ett ansvar för situationen vi är i. Det är solklart, så enkelt är det.

Hur ser du på situationen ni befinner er i?

– Vi ser alla möjligheter. Vi vet att vi har en tuff utmaning framför oss, men vi är också villiga att ta utmaningen och göra jobbet som krävs. Det är klart som sjutton att vi är besvikna med att vi inte har presterat som vi vill och kräver.

– Johan har lagt ner sin själ i HV71 och är oerhört omtyckt av alla i föreningen, men just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon. Vi hade ett jättebra möte, han är otroligt trygg och klok och vet att en förändring kan ske.

Johan Lindboms kontrakt sträckte sig över säsongen 2019/20, men bryts alltså över ett år i förtid.

Hur ser uppgörelsen mellan er ut?

– Hur den ser ut är något som stannar mellan HV71 och Johan, och det måste man respektera.

Tränarstaben kommer att bestå av Stephan ”Lillis” Lundh, Nicklas Rahm, Jonas Holmström – som flyttas upp från J20-laget – och William Rahm.

– "Lillis" är en otroligt rutinerad tränare. Han har varit med i sådana här situationer förr och är trygg i sitt ledarskap. Jag tror att han har stor potential att hitta nya vägar. Hans erfarenhet och förmåga att jobba med gruppen blir viktig i det läget vi är i, säger Hult.

"Bryta ett mönster"

Vad kan "Lillis" göra som Lindbom inte kunde?

– Det handlar om att bryta ett mönster och få in mer energi i laget, och där får "Lillis" ett stort ansvar.

Nicklas Rahm och Jonas Holmström blir assisterande tränare och William Rahm fortsätter som målvaktstränare.

– Nicklas kommer att ta ett större ansvar för det spelmässiga och jobba mycket med utvecklingen av vårt spel. Jonas Holmström är en oerhört spännande tränare med en speciell blick för detaljer och taktik. Han kommer att jobba med vår offensiv både spelmässigt och på individbasis, säger Johan Hult.

Fotnot: Johan Lindbom meddelar i ett sms till Jnytt att han inte vill lämna några kommentarer i detta skede.